Jäsenkirje 26.4.2015

Lähetetty sähköpostitse Keski-Suomen Piraattien jäsenille

Hei kaikille!

Tämän jäsenkirjeen sisältö lyhyesti

  • Pari sanaa eduskuntavaalituloksesta
  • Kannattajakorttikeräys on käynnistynyt
  • Viestintää lisätään ja yhdistystoimintaa jatketaan ja kehitetään
  • Kohti kuntavaaleja 2017 ja valtuustopaikkoja
  • Miten voin auttaa? Miten pääsen mukaan?

Eduskuntavaalituloksesta tiivistettynä

Eduskuntavaalit olivat ja menivät ja puolueemme saavutti valtakunnallisesti noin 0,8 % kannatuksen n. 25 000 äänellä. Tällä ei vielä Arkadianmäelle päästy, mutta tulos oli positiivinen jatkoa ajatellen. Keski-Suomessa kannatuksemme oli samaa suuruusluokkaa, Jyväskylässä saavutimme saman tuloksen kuin viimevuotisissa eurovaaleissa; 1,4 %.

Voit lukea tarkemman analyysini vaalituloksesta verkkosivuiltani.

Toiminnan jatkosta

Piraattipuolue kerää nyt kannattajakortteja, jotta pääsemme uudelleen puoluerekisteriin. Myös Keski-Suomessa jalkaudutaan keräämään lomakkeisiin nimiä lähiviikkojen aikana. Piirimme osalta vastuuhenkilönä korttikeräyksessä toimii Arto Lampila. Lue lisää kannattajakorttikeräyksestä.

Piraattinuorilla oli helmikuun alusta 2015 toimitila Jyväskylän keskustassa, jota myös piiriyhdistys käytti aktiivisesti etenkin vaalien alla toiminnan organisointiin ja tavaroiden säilytykseen. Nyt vaalien jälkeen puolueen ja nuorisojärjestön taloustilanteesta johtuen tilasta joudutaan luopumaan, mikä on sääli. Uuden ja edullisemman tilan etsintä on käynnissä.

Kehitämme markkinointia ja julkaisutoimintaa. Vaalien alla julkaisimme Keskari-vaalilehden (luettavissa sähköisesti arkistossa). Aiomme jatkaa lehden julkaisua muutaman kerran vuodessa. Lehti tulee jakeluun vähintäänkin sähköisesti, ehkä myös pienellä painoksella, ja kokoaa yhteen paikallisten aktiivien kirjoituksia. Keskarin lisäksi julkaisemme jatkossa myös lyhyitä videoita. Jos olet kiinnostunut osallistumaan julkaisutoimintaan, ota ihmeessä yhteyttä osoitteeseen keski-suomi ät piraattipuolue.fi!

Lähiaikoina on myös luvassa yhdistysbyrokratiaa. Keski-Suomen piiriyhdistyksen kevätkokous järjestetään 3.6.2015 (paikka on vielä haussa). Kevätkokouksessa vahvistetaan mm. toimintakertomus vuodelle 2014, jonka kirjoittamiseen voit osallistua verkossa. Myös puolueen kevätkokous on luvassa touko-kesäkuun 2015 aikana.

Tulevia vaaleja ja vaikutusmahdollisuuksia

Seuraavat valtakunnalliset vaalit ovat kuntavaalit kevättalvella 2017. Aiomme saavuttaa kyseisissä vaaleissa paikkoja Jyväskylän kunnanvaltuustossa sekä kaupunginhallituspaikan. Valtuustoihin pääsy ja siellä toimiminen on käytännössä välttämätöntä, jotta piraateilla olisi mahdollisuus päästä eduskuntaan 2019. Tämä vaatii paljon työtä myös vaalien välillä ja vahvan kuntavaalikampanjan.

Pohdimme myös osallistumista JYYn edustajistovaaleihin omana ryhmänä tänä syksynä. Menneinä vuosina JYYn edustajistossa on vaikuttanut piraattitoimijoita puoluepoliittisesti sitoutumattomien ryhmien kautta. Myös JAMKO valitsee uuden edustajiston syksyllä. Jos opiskelet Jyväskylän yliopistossa tai Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja vaaleihin mukaan lähteminen kiinnostaa, ota yhteyttä Eetu Rantakankaaseen (eetu.rantakangas ät piraattipuolue.fi).

Miten voin auttaa paikallistasolla? Miten pääsen mukaan vaikuttamaan piirin asioihin?

Jotta pääsemme tavoitteisiimme, meidän täytyy lisätä paikallista toimintaa ja olla näkyvämpiä perinteisessä mediassa. Ruohonjuuritason toiminnan lisäksi puolueemme tarvitsee resursseja toiminnan varmistamiseksi. Alle on listattu aktivismivaihtoehtoja:

Mukavaa kevättä, nähdään tapahtumissa!

Piiriyhdistyksen puheenjohtaja
Miika Hämynen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*