Piraattipuolueen syyskokous Jyväskylässä 22.10.2016

Keski-Suomen piraatit
Lehdistötiedote 19.10.2016

Piraattipuolueen syyskokous Jyväskylässä 22.10.2016

Piraattipuolueen sääntömääräinen syyskokous järjestetään tulevana lauantaina 22.10.2016 kello 11 Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matarasalissa. Piraattien puoluekokous on edellisen kerran järjestetty Jyväskylässä syksyllä 2013.

Kokouksessa hyväksytään puolueen valtakunnallinen kuntavaaliohjelma sekä päätetään osallistumisesta vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Lisäksi muun muassa vahvistetaan puolueen vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä käsitellään mahdolliset kokousaloitteet.

”Mielenkiintoisin aihe on varmasti tuleva vaaliohjelmamme, joka on rakennettu kolmen perusteeman ympärille: Yhdessä tehty, palveleva ja viisaammin rakennettu kunta”, kertoo Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi. ”Ohjelma tarjoaa kuvan tulevaisuuden kunnasta, jossa päätöksenteko on avointa, läpinäkyvää ja osallistavaa jo suunnittelun alkaessa. Kunnassa tuotetaan palveluita yhdessä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa palvelusetelien ja palvelualoitteen keinoin. Kunnassa on laadukas koulujärjestelmä, joukkoliikenne on suosittua ja kävely- ja pyöräilyolosuhteet ovat viihtyisät. Julkinen tila on aidosti yhteistä.”

”Puolueen sisällä on käyty keskustelua osallistumisesta seuraaviin presidentinvaaleihin”, jatkaa Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Miika Hämynen. ”Koska piraateilla ei ole kansanedustajia, pääsemme osallistumaan vaaleihin vain, jos perustamme valitsijayhdistyksen ja keräämme 20 000 kannattajakorttia ehdokkaan tueksi. Kortteja ei voi kerätä sähköisesti kansalaisaloitteen tapaan, vaikka olemme sitä toivoneet oikeusministeriöltä. Puoluehallitus esittääkin kokoukselle, ettei työlääseen korttikeräykseen nykytilanteessa lähdetä.”

Kokouksessa ovat äänivaltaisia kaikki piraattipuolueen jäsenet.

Lisätietoja antavat

Jonna Purojärvi
Piraattipuolueen puheenjohtaja
0453102351

Miika Hämynen
Keski-Suomen piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen
0503097624

etunimi.sukunimi ät piraattipuolue.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*