Faktaa asiasta

Julkaisija Vastaukset
JJ75 # Posted on 5.3.2008 at 8.10
Profiilikuva käyttäjästä JJ75

[quote=44d4m][quote=ohplzstfu]Kyllähän minullekin kerrostalossa asuessani kävi niin että todella röyhkeä ja aggressiivinen tv-lupakaveri yritti melkein väkisin sisälle. Kehtasi laittaa jalkaa oven väliin kun sanoin että et todellakaan voi tulla sisälle. Heitti jotain Minä laitan tähän lappuun ylös että kieltäytyi päästämästä sisälle ja sinä kyllä tiedät mitä siitä seuraa!. Olin aivan äimistynyt tämän kaverin pokasta. Vastasin vaan että no empä tiedä eikä kyllä kiinnostakaan, heihei. Naurettavaa tulla reuhaamaan ihmisten oville isoon ääneen. Tuo oli pikainen kuvaus, todellisuudessa tyyppi meuhkas varmaan monta minuuttia ovenraossa korttiaan heilutellen.[/quote]

Meillä kävi ihan samanlailla, paitsi kuukaudenpäästä tuli lappu jossa väitettiin asunnossamme olevan 32 taulu-tv ja sen näkyneen kadulle seinään kiinnitettynä! Virkamieheltä tämmöistä epärehellistä toimintaa en odottaisi.

Kantani TV-lupamaksuista on että niitä ei tulisi periä. Jokaisella Suomalaisella tulisi olla mahdollisuus saada informaatiota televisiosta ilman että joutuu tästä erikseen maksamaan, YLE:n uutisten seuraamiseen kriisitilanteissa tulisi jokaisella olla mahdollisuus. YLE ei myöskään saisi mielestäni kilpailla kaupallisten kanavien kanssa, YLE ei ole viihdekanava! En myöskään käsitä millä perustein muiden kanavien tulee maksaa YLE:lle.[/quote]

Ette sitte kysyneet, että mikä on television malli, tyyppinumero ja sarjanumero jne… kylläpä se heillä pitää olla tiedossa, jos on tiedossa, että huoneistossa on televisio. Mulla saattaisi pinna palaa kyllä jos joku tunkee jalkansa ovenrakoon tai ei anna oven mennä kiinni, nyrkistä annan välittömästi. Ei sillä tarkastajalla ole muita oikeuksia kuin kysyä, onko televisio tai ei. Jos vastaat ei, niin se on adjö.

Jos tunnustat huoneistossa olevan television, on sinun kerrottava muustakin. Missä se sijaitsee, onko alivuokralaisia, joilla muillakin on televisio jne… sitte se saivarteluksi menee. Laki velvottaa kertomaan onko huoneistossa televisio, mutta se ei suoranaisesti pakota tunnustamaan. Lain rikkomisesta seuraa maksu joka on rangaistus. Tarkastusmaksu… Valehtelu viranomaiselle tässä tapauksessa ei tuo muuta rangaistusta jos siitä ylipäätään jää kiinni. Kiinnijääminen edellyttää huoneistoon päästämistä mitä ei ole pakko tehdä vaikka tarkastaja kuinka sitä vaatisi taikka yrittäisi. Sama juttu kun suhtaudut naapuriisi. Ne osaa olla kieroja paskiaisia puhumaan, ne on palkattu huijaamaan ihmisiä. Jos valehtelet nimesi tms… Niin se on viranomaisen erehdyttämistä. Siitä seuraa heti isompi rangaistus ja poliisijuttu. Siihen ei kannata ryhtyä. Rikosta ei tapahdu vaikka olet luvaton tv:n katselija. Tarkastusmaksu ei ole sakko. Esim. polkupyörällä valoitta ajaminen on suurempi asia ja rikos, kun saat poliisilta suullisen tai kirjallisen huomautuksen asiasta. Se on sakkoon rinnastettava. Mutta tarkastusmaksu ei ole, luvattomasta katselusta ei ole säädettyä rangaistusta. Sitä ei ole kriminalisoitu vuoden 1999 jälkeen.