Konsevativismista ja junteista

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Konsevativismista ja junteista

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 22.4.2011 at 1.06
Profiilikuva käyttäjästä whiic

maree:Quote:Samaan hengenvetoon voisi sanoa etteivät konservatiivit ole juntteja
Kun vaihtoehto junttiudelle on kirjanoppinut idealistinen natsi, katson, että juntti on vähemmän negatiivinen termi. Kyseessä on myös vahvasti se, että haluaisin olla optimistinen ihmisluonteen suhteen ja selitän ihmisen halukkuuden kyykyttää toisia ennemmin tyhmyydellä kuin sadistisella halulla vahingoittaa toisia.

maree:Quote:…ja ei ole totta että arvokonservatiivit vastustaisivat sananvapautta tai muita ihmisoikeuksia.

Kuulostaa sanamagialta, koska arvokonservatiivit juurikin tuppaavat vastustamaan asioita kuten:
– eutanasia, päihteet, esiaviollinen seksi, abortti, uskonvapaus, seksuaalinen tasa-arvo, sukupuolinen tasa-arvo, jne.

Käsittäisin, että oikeis päättää omasta elämästään ja sen lopettamisesta on ihmisoikeus. Käsittäisin, että oikeus päättää omasta ruumiistaan ja siten myös päihteiden käytöstä on ihmisoikeus. Käsittäisin, että kahden (tai useamman) sopimusoikeudellisesti päätäntävaltaisen ihmisen päätös harrastaa seksiä myös avioliiton tai vakituisen seurustelun ulkopuolella on ihmisoikeus (ref. oikeus päättää omasta ruumiistaan). Katson, että varhaisessa kehitysvaiheessa olevan sikiön abortointi, erityisesti naisen tultua raskaaksi raiskauksesta, on ihmisoikeus (ref. oikeus päättää omasta ruumiistaan). Katson, että oikeus päättää uskonnostansa ja uskonnollisiin riitteihin osallistumisesta tai osallistumattomuudesta on ihmisoikeus. Katson, että oikeus tasavertaiseen kohteluun (ilman rasismia tai seksismiä tai muuta mielivaltaa) lain edessä on ihmisoikeus (ref. sukupuolitettu asevelvollisuus).

Siis kyllä. Jokainen arvokonservatiivi ihminen on tuon perusteella suunnilleen Ilmestyskirjan Peto ja Saatana itse… tai sitten hän on vain vähän tyhmä ja tyhmien parissa ”aikuisuuteen” kasvatettu eli juntti. Uskon ja toivon, että yli 50% ihmisistä (=osuus joka ihmisistä on arvokonservatiiveja, enemmistöhän on) eivät ole lähtökohtaisesti pahoja, mutta tämä toki voi olla naiivi ja optimistinen näkökulma asiaan.

Itse asiassa minulla on kyllä ihan perustettakin uskoa, että poliittinen arvokonservativismi on vain tyhmyyttä eikä suinkaan Äärimmäistä Pahuutta(TM):
minulla on arvokonservatiivinen kasvatus ja olen ollut itsekin vahvasti arvokonservatiivi nuoruudessani. Olen yhäkin henkilökohtaisella tasolla arvokonservatiivi vaikka olen poliittisesti liberalisoitunut kannattamaa HALVEKSIMIENI ihmisten tasavertaista kohtelua lain edessä. Poliittiset arvokonservatiivit eivät ole minun tavoin vielä kasvaneet edes aikuisiksi… katsovat että ”mutta kun minä en tykkää” on joku mukamas kelvollinen peruste kyykyttää toisia väkivallalla. Tiedän siis omakohtaisesta kokemuksesta, että ihmisvihasta pystyy oppimaan pois, kunhan vain sivistää itseään ja yrittää katsoa asioita laatikon ulkopuolelta eikä vain omaa napaansa tuijottaen (tai kaivellen).