"Miksei muualla Suomessa kerätä?"

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mikä korttien keräämisessä tahmaa? "Miksei muualla Suomessa kerätä?"

Julkaisija Vastaukset
sarjuva # Posted on 25.10.2008 at 22.49
Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

Varoituksen sana: ketä tämä kirjoitus erityisesti koskee saattaa kokea arvostelun epäreiluna. Kyseessä on henkilökohtainen mielipide ja arvostan kyseisten henkilöiden työtä puolueen asioissa suuresti.

IRC:ssä on ihan puoluehallituksen jäsentenkin (en erittele ketä, kyse on vain parista henkilöstä eikä hallituksesta yleensä) taholta harrastettu jotain ihme huutelua tyylin Kerääkö kukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Miksei muualla Suomessa kerätä? , eiks kukaan kerää jne. Keräysykkösellä (mjr tälläkin hetkellä) on mun puolesta oikeus käyttää paljon pahempaakin utelua ja muuta kieltä, mutta varsinkin kun kyseessä puoluehallituksen jäsen, pitäisi miettiä vähän miten ja mitä viestii.

Mikäs tässä on ongelma? Jos kysymysten kirjoittajat lukevat nuo kysymykset, mitään ongelmaa ei luultavasti näy. On selvästi kommunikoitu että kannattajakortteja täytyy kerätä enemmän. Tai no, MUITTEN PITÄISI kerätä enemmän. Kuitenkin, kommunikaatiossa on aina vähintään kaksi osapuolta ja toisaalta tulee joskus kommunikoitua semmoistakin jota ei pitäisi/tarkoittanut.

Heitetään nyt villi arvaus ja oletetaan että nuo henkilöt jotka ovat kyseiseen huuteluun lähteneet, ovat väsyneitä keräämiseen ja pettyneitä siihen että kortteja ei saatu kerättyä kuukaudessa eikä myöskään kerätä nykyvauhdilla vielä kuukaudenkaan päästä. He näkevät tarpeen valtakunnalliseen keräämiseen ja tietävät että homma toimii kohtuudella pääkaupunkiseudulla. Kuitenkin, he eivät tajua ainakaan täysin paikallistoimintakykyä oman vaikutusalueensa ulkopuolella. Jos tajuavatkin, sitä käsitystä ei tuollainen muun Suomen yhteen niputtaminen anna. Johtajuusongelmat yms. ovat aika erilaisia Turussa kuin mitä ne ovat Jyväskylässä tällä hetkellä.

Kuitenkin vastaanottajapäässä saattaa syntyä itse ongelma. Kyseisen yleisessä muodossa oleva huutelu voidaan tulkita tosi monella tavalla, varsinkin tunnepuolella. Halutaanko syyllistää/siirtää vastuu/potea muusta Suomesta paremmuutta (kärjistetty mutta joo, ajan kanssa voi syntyä tällainenkin kuva) ? Toisin sanoen, tällainen huutelu ei välttämättä kannusta vaan ennemmin lannistaa.

Kyseiset henkilöt ehkä tämän luettuaan tajuavat pointin (riittävät fiksuja he ovat, täytyy vaan ottaa asiaan etäisyyttä riittävästi). Osaltaan kysyvät noin yleisesti kun alitajuisesti pelkäävät niitä johtopäätöksiä mitä tulee tehtyä jos kysyy toisin, yksityiskohtaisemmin. Onko sitä toimintakykyä sittenkään niin paljon pääkaupunkiseudun ulkopuolella? Kuka kerää ja kuinka paljon? Miten on järjestäydytty paikkakunnalla x? Jos tekee vielä jotain laskemia, mitä ovat lopputulokset? Kuinka kauan vielä kerätään?

Yleisesti:
Näinä ratkaisevina toiminnan aikoina on kommunikaatiokulttuurin oltava erittäin kannustava ja toiveiden sijaan tavoitteet ainakin kannattajakorttien keräämiseksi pitäisi suunnitella (mutu-) laskelmien mukaan. Toimintaan liittyvät tiedustelut tulisi tehdä jossain asiayhteydessä, ei liian yleisesti.

Liian moni järjestö Suomessa toimii joko pelkästään tai pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Toivon todella ettei kenellekään synny missän vaiheessa käsitystä siitä että PP:n paikallistoiminnalla, oli se missä päin tahansa Suomea, ole pelkkä välinearvo.