Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 20.4.2008 at 4.13
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Valtaosa suurten elokuvayhtiöiden elokuvien tuloista tulee ensi-iltaviikonlopuista. Vaikka piraattipuolueen tavoitteet toteutuisivat koko maailmassa täydellisesti, tämä asia ei muuttuisi. Todennäköisesti vaikutusta tulisi olemaan varsinkin levitysyhtiöiden talouteen. Sopeutumiseen on kuitenkin todennäköisesti aivan riittävästi aikaa. Taloudelliset mallit muuttuvat myös poliittisesta päätöksenteosta huolimatta, ja kaikkiin muutoksiin on sopeuduttava, näin se vain on. Joku menettää työpaikkansa koneelle; ikävä homma, mutta harvojen mielestä tämä pitää ratkaista pysäyttämällä teknologian kehitys tai ensisijaisesti yhteiskunnan ja kulttuurin teknologista kehitystä ja sen implementaatiota sääntelemällä.

Länsimainen elokuvateollisuus alkoi piratismista ja se saattaa hyvinkin päättyä siihen, tätä on hyvin vaikea ryhtyä ennustamaan. Piraattipuolueella ei itse asiassa välttämättä ole paljoakaan vaikutusta asiaan suuntaan tai toiseen, vaan kyse on suuremmista kehitysvoimista, joita kansainvälinenkin lainsäädäntö on todennäköisesti hampaaton pysäyttämään. Me haluamme poistaa kulttuurin ja tiedon leviämiseen liittyviä monopolirajoituksia sekä erityisesti varmistaa, ettei kuluttajien oikeuksia poljeta teknologian kehityksen myötä. Kulttuuriin liittyvät teollisuudenhaarat ovat osittain aina käyttäneet muita ansaintamenetelmiä kuin vain fyysisen tuotteen myyminen, siis lähinnä siitä asti kuin fyysinen tuote on milläkin alalla ollut olemassa (musiikki, teatteri…), ja viime vuosikymmeninä vaihtoehtoiset ansaintamenetelmät ovat yhä lisääntyneet. Lipputulot merkitsevät vielä paljon, mutta lähinnä ensi-iltaviikonloppuna. Konserttien lipputulot ovat yhä merkittäviä, suurinpiirtein samalla logiikalla kuin teatterien lipputulot. Vai kuinka paljon teatteriesitysten CAM-rippejä näette liikkuvan vertaisverkoissa?