Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Julkaisija Vastaukset
Sir Härö # Posted on 10.6.2008 at 9.52
Profiilikuva käyttäjästä Sir Härö

Miksi ihmeessä maksaa musiikista? Oletan että useampi teistä (poislukien hikinörtit) käy töissä.

Nyky-yhteiskunnassa monilla on työt, joista jää tarpeeksi vapaa-aikaa aktiiviseen taiteen luomiseen vaikka taiteesta ei mitään maksettaisikaan.
Miksi ette siis tekisi itse omaa musiikkianne? Tai maalaisi sormiväreillä omia taulujanne?

90% kaikesta on roskaa: monet ihmiset tahtovat vain nauttia mestariteoksista tuhlaamatta aikaa keskinkertaisuuksien lukemiseen. Kustantamot ja levy-yhtiöt voivat edelleen tehdä voittoa ja toimia laadun merkkeinä, jos laskevat hintansa tarpeeksi alas ja ottavat julkaisulistoilleen ainoastaan laadukkainta taidetta.

Se kaikkein laadukkain taide tulisi maksamaan maltaita jotta levy-yhtiö pyörisi. No niin, sitä taidetta ei enään kukaan haluaisi ostaa koska se on liian kallista. Mutta onneksi jokainen teknoporsas voi tehdä omaa musiikkiaan ja omia elokuvia kotona töiden jälkeen ja jakaa ne ilmaiseksi kaikkien kanssa. Otetaan kuitenkin huomioon, että taiteen tekeminen vaatii lahjakkuutta ja mikäli ehdottamanne malli astuisi voimaan, olisi 99,8% maksuttomasta taiteesta täyttä paskaa. Kaikki muu maksaa ihan liikaa. Tai siis p2p.. niin juu.

Monet tahtovat tukea hyvän taiteen luomista vaikka se maksaisikin…

Annanko OP:n vai Nordean tilinumeron?

Virallisuus
Tekijänoikeuksien poistaminen ei estä artistia solmimasta erillisiä sopimuksia julkaisijoiden kanssa: Nimeän teidät tuotteideni ainoiksi oikeiksi virallisiksi jälleenmyyjiksi, jos saan vastineeksi 20% tuotteen kaikista myyntivoitoista. Julkaisija, joka saa teoksen suoraan aristilta ja pääsee ensimmäisenä myymään sitä, ja voi vielä julistaa olevansa teoksen ainoa virallinen myyjä siinä missä teos muista lähteistä hankittuna ei anna artistille mitään, nettoaa varmat tulot.

Hienoa! Ihan itsekö kekseit kuinka tekijänoikeus toimii? Vähän jos hiotaan tuota, niin ollaan nykytilanteessa.