Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Julkaisija Vastaukset
Otus # Posted on 11.6.2008 at 18.45
Profiilikuva käyttäjästä Otus

[quote=Sir Härö]Miksi ihmeessä maksaa musiikista? Oletan että useampi teistä (poislukien hikinörtit) käy töissä.

Nyky-yhteiskunnassa monilla on työt, joista jää tarpeeksi vapaa-aikaa aktiiviseen taiteen luomiseen vaikka taiteesta ei mitään maksettaisikaan.
Miksi ette siis tekisi itse omaa musiikkianne? Tai maalaisi sormiväreillä omia taulujanne?[/quote]

Moni täällä varmaan tekee jotain luovaa tekijänoikeudenalaista työtä vapaa-ajallaan. Kaikki eivät tietenkään ole hyviä kaikessa, mutta jos yksi jakaa musiikkinsa ja toinen elokuvansa kolmannen koodatessa tietokoneohjelmia, riittää niistä kaikille. Jos haluat löytää vapaa-ajalla tehtyä taidetta, suosittelen mm. YouTubea ja Creative Commonsin hakua.

[quote=Sir Härö]90% kaikesta on roskaa: monet ihmiset tahtovat vain nauttia mestariteoksista tuhlaamatta aikaa keskinkertaisuuksien lukemiseen. Kustantamot ja levy-yhtiöt voivat edelleen tehdä voittoa ja toimia laadun merkkeinä, jos laskevat hintansa tarpeeksi alas ja ottavat julkaisulistoilleen ainoastaan laadukkainta taidetta.

Se kaikkein laadukkain taide tulisi maksamaan maltaita jotta levy-yhtiö pyörisi. No niin, sitä taidetta ei enään kukaan haluaisi ostaa koska se on liian kallista. Mutta onneksi jokainen teknoporsas voi tehdä omaa musiikkiaan ja omia elokuvia kotona töiden jälkeen ja jakaa ne ilmaiseksi kaikkien kanssa. Otetaan kuitenkin huomioon, että taiteen tekeminen vaatii lahjakkuutta ja mikäli ehdottamanne malli astuisi voimaan, olisi 99,8% maksuttomasta taiteesta täyttä paskaa. Kaikki muu maksaa ihan liikaa. Tai siis p2p.. niin juu.[/quote]

Se laadukkainkin taide kilpailisi ilmaiskopioiden kanssa, joten hinnat olisi pidettävä alhaalla. Tuo 99.8% sen sijaan vain todistaa lainaamasi väitteen mahdolliseksi.

[quote=Sir Härö]Monet tahtovat tukea hyvän taiteen luomista vaikka se maksaisikin…

Annanko OP:n vai Nordean tilinumeron?[/quote]

Internetissä kansainvälisesti suosittelen esim. PayPalin käyttöönottoa. Kotisivuille Donate nappula sinne vapaasti ladattavien teosten perään.

[quote=Sir Härö]Virallisuus
Tekijänoikeuksien poistaminen ei estä artistia solmimasta erillisiä sopimuksia julkaisijoiden kanssa: Nimeän teidät tuotteideni ainoiksi oikeiksi virallisiksi jälleenmyyjiksi, jos saan vastineeksi 20% tuotteen kaikista myyntivoitoista. Julkaisija, joka saa teoksen suoraan aristilta ja pääsee ensimmäisenä myymään sitä, ja voi vielä julistaa olevansa teoksen ainoa virallinen myyjä siinä missä teos muista lähteistä hankittuna ei anna artistille mitään, nettoaa varmat tulot.

Hienoa! Ihan itsekö kekseit kuinka tekijänoikeus toimii? Vähän jos hiotaan tuota, niin ollaan nykytilanteessa.[/quote]

Ei, tuo esimerkki kuvaa pikemminkin sitä miten tavaramerkki toimii. Ei Piraattipuolue aja Nokian tavaramerkkiä vapaaseen käyttöön vaan että muut saisivat omissa (yhtiönsä) nimissä kehittää teknologisesti vähintään yhtä hyviä kännyköitä immateriaalioikeuksien rajoittamatta.