Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Julkaisija Vastaukset
vmatikainen # Posted on 13.3.2008 at 14.54
Profiilikuva käyttäjästä vmatikainen

[quote=Henull]Hyviä tapoja suuri osa, muutamaan heitän kommenttia.
Huomataan toki, että mikäli kaikki softafirmat siirtyvät tähän, aletaan ohjelmistoista tehdä niin mielettömän vaikeakäyttöisiä, että niitä ei ilman opastusta osaa käyttää kukaan. Hyvä tahto ei elä maailmassa. Rahaa halutaan, ja sitä saa jos ihmiset joutuvat ostamaan tukipalvelua siitä, että löytävät ’Tulosta’ painikkeen tekstinkäsittelyohjelmastaan.
[/quote]
Mihin perustat väittämän että ilmaisohjelmistoista tehtäisiin vaikeampikäyttöisiä tahallisesti? Vallankumouksellinen käyttökokemus on monen kaupallisen ja ilmaisen menestystarinan takana, enkä usko yhdenkään ohjelmistovalmistajan yrittävän päästä tilanteeseen, jossa käyttäjä ei pystyisi käyttää heidän ohjelmaansa. Hyvin nopeasti tässä tilanteessa siirtyisi käyttäjät halvan ja paremman ohjelman käyttäjiksi. Jo tällä hetkellä löytyy laillisia, ilmaisia ja hyviä ohjelmistoja suurimpaan osaan käyttäjien tarpeista sekä linux- että windows-ympäristöihin.

Hyvä tahto elää maailmassa ja sen ovat bisnesmiehetkin huomanneet.IBM sijoittaa vuosittain 100 miljoona open software kehitykseen, koska on huomannut sen tuottavan heille tuloa vähentyneinä menoina.

Ohjelmistot ei-ammattikäytössä eivät ole erityisen suuri tulonlähde muille kuin monopoli-firmoille, joiden asemaa kapitalistisessa yhteiskunnassa on jouduttu ennenkin laeilla muuttamaan. Kun taas pelit ovat aina olleet etulinjassa uusien bisnesmallien kehityksessä, joten se sektori on valmis uusien aikojen tuomiin haasteisiin.