Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia Re: 14 tapaa tienata ilman tekijänoikeuksia

Julkaisija Vastaukset
Enk # Posted on 14.3.2008 at 6.47
Profiilikuva käyttäjästä Enk

Toisaalta jos firmat tekisivät ohjelmistoistaan vaikeakäyttöisiä voidakseen myydä tukipalveluita, niin open sourcen luonteen ansiosta joku muu voisi sitten myydä palvelua jolta voisi tilata uuden käyttöliittymään haluamaansa ohjelmaan. Open source softasta nimenomaan pitää tehdä todella hyvää, sillä joku muu tekee kyllä paremmin jos minä en. Mikä nyt ei taas ole välttämättä huono asia kannaltani, jos olenkin perustanut liiketoimintamallin jonkun muun kuin tukipalvelujen ylläpitämiselle. Esim teen pelienginen jolla pyöritetään erilaista sisältöä ja liiketoimintamallinani on sisällön tuottaminen. No, jos joku parantaa engineä muuttamatta sisällöntuotantorajapintoja, niin voin tyytyväisenä käyttää tätä jonkun muun parantelemaa engineä (jos katson parannukset hyviksi) ja myydä sisältöäni taas vähän enemmän, kun sitä pyörittävä alusta on parempi (tätä esimerkkiä tulen kokeilemaankin tässä joskus).

Nollan taloustiede on vähän sama juttu kuin evoluutio: jos se ei käännä aivojasi ylösalaisin, et ole todennäköisesti ymmärtänyt sitä. Noh, ei se ehkä ihan niin radikaali juttu ole, mutta vaatii paljon enemmän thinking outside the box-ajattelua kuin perinteinen suljettuihin ympäristöihin pohjautuva salaisuuksien taloustiede. Kun pään saa ulos laatikosta ja alkaa näkemään alaa hieman leveämmin niin ansaintamahdollisuuksia alkaa näkyä horisontissa usein enemmän kuin jaksaa laskea.

Noh, ei tällä haavaa enempää.