Re: Aloite: Piraattipuolue vaatii transsukupuolisten s

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2012 Aloite: Piraattipuolue vaatii transsukupuolisten s Re: Aloite: Piraattipuolue vaatii transsukupuolisten s

Julkaisija Vastaukset
Michael Halila # Posted on 23.3.2012 at 17.32
Profiilikuva käyttäjästä Michael Halila

Pirate0 wrote:
Quote:MMhh, juu vähän outo vaatimus on mutta … Yleensä kait sukupuolta korjataan lääketieteellisistä syistä. Onko tälle ollut perusteluita olemassa miksi tämmöiseen on aikanaa päädytty.Ois hyvä tietä’ä myös kolikon toinen puoli.

En ole sellaisia perusteluja löytänyt. Käsittääkseni kyseessä on todellakin se, että halutaan välttyä siltä että miehet synnyttävät tai naiset ovat lasten biologisia isiä. Steriloinnille ei tietääkseni ole minkäänlaisia lääketieteellisiä tai muitakaan perusteita.

Quote:Eli jos oikein ymmärtänyt nainen voisi vaihtaa sukupuoltansa mieheksi, mennä naimisiin ja molemmat voisivat tulla raskaaksi ja molemmat synnyttää vauvoja. Toinen olisi Isä-Äiti ja toinen olisi Äiti-Äiti.

Kyllä. So what? Miksi se pitäisi kieltää lailla, puhumattakaan kieltää lailla siten, että sukupuolenvaihtaja on sterilisoitava?

Quote:Mihin trans* tarvitse yhteiskunnan hyväksyntää siihen että he voisivat olla toista sukupuolta?

Väärä kysymys. Millä perusteella yhteiskunta vaatii transihmisten sterilointia? Kun meidän puolueohjelmassa lukee:

”Yksilönvapauksia tulee rajoittaa ainoastaan sen ollessa välttämätöntä toisten vapauksien ja oikeuksien suojaamiseksi.”

Niin mitä vapauksia ja oikeuksia on välttämättömästi suojeltava steriloimalla transihmisiä? Ei mitään. Yhtä hyvin voi kysyä mihin homo- tai lesboparit ”tarvitsevat” avioliittoa. Ei kyse ole siitä tarvitaanko jotain oikeutta, vaan siitä tarvitseeko yhteiskunnan rajoittaa sitä lailla. Tälle rajoitukselle ei ole mitään perusteita.

Quote:Mitähän mieltä tästä on Vihreä liitto rp?

Ei mitään tietoa.