Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Julkaisija Vastaukset
sarte # Posted on 3.4.2008 at 8.20
Profiilikuva käyttäjästä sarte

Muutama huomio tekstistä. Muutamia räikeitä kirjoitusvirheitä sieltä löytyy, mm. että kaikkea tätä liikennettä ruvetaan seuraamaan. Suomen kielessä ei koskaan ruveta tekemään mitään. Ryhdytään, lienee tässä tapauksessa oikeampi verbi. Myöskään tekstin rakenne ja rytmi ei mielestäni riitä, jotta tekstiä voisi käyttää virallisena asiakirjatekstinä. Lisäksi sivulauseilla kikkailu tekee tekstistä vaikealukuista sekä -tajuista.

Falkvingen käyttäminen lähteenä ja auktoritettina on kuin kerjäisi verta nenästään. Myöskään Pirat Partietia ei kannata käyttää lähteenä. Korkeintaan esimerkkinä, että PP:n ajamalle asialle riittää kannatusta myös muualla pohjoismaissa. Muissa yhteyksissä viittausten todistusarvo on samaa luokkaa kuin Microsoftin tekemien tutkimusten, jossa todetaan windowsin olevan paras. Tässä kohtaa pitää pystyä seisomaan oman tekstinsä takana perustelematta sitä sen kummemmin. Liiat viittaukset ideologiaan saavat PP:n näyttämään Pirat Partietin alajaokselta, jossa poliittiset linjanvedot tapahtuvat itämeren toisella puolen ja ruotsin PP vie suomen puoluetta kuin pässiä narussa. Puolueella saa ja pitää olla myös omia kantoja ja näkemyksiä siitä miten asioita viedään eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse perustella muiden sanoin.

Myöskin yksittäiset peli/sarjakuvaviittaukset ovat aivan liian triviaaleja ja spesifisiä, jotta niillä voitaisiin oikeasti perustella PP:n kannan tarkoituksenmukaisuutta valtaväestölle. Ne ovat myös yksittäisiä tapauksia, joiden perusteleminen yleisellä tasolla voi olla hyvinkin hankalaa. Demokratiassa ei kuitenkaan ole kyse siitä miten saadaan aikaan paras mahdollinen yhteiskunta, vaan kuinka yhteiskunta saadaan järjestettyä sellaiseksi, että mahdollisimman monella on asiat hyvin. Asioita kannattaa käsitellä yleisemmällä tasolla, kuten webin mash-up-palvelut sekä taidekulttuurin murros 1900-luvun jälkipuoliskolla (mm. pop-taide). Nämä ovat oikeasti toimivia esimerkkejä, joilla on jo suuren yleisön tuki, sekä valmis ansaintamalli. Bonuksena niitä ei pidetä edes millään tapaa laittomana.

Tuossa muutama nopea huomio. Kommentoidaan lisää ja tarkemmin, jahka tekstiin ehtii tutustua jossain vaiheessa syvällisemmin.