Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 1.3.2008 at 13.03
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

http://www.digitoday.fi/bisnes/2008/03/ … 0/66?rss=6

Taas yksi esimerkki siitä miksi TO-mafia:ssa ei ole juuri järkeä. Toiminta vain rajoittaa kilpailua, kuluttaja ei voi ostaa tuotteitaan siltä mistä haluaa. Tuo ei ole kuitenkaan ehkä se kaikkein pahin asia tässä, vaan nimenomaan tuo hinnoittelupolitiikka. Kuluttaja pakotetaan ostamaan musiikki omasta lähikaupastaan ilman mahdollisuutta tehdä ostopäätöstä muiden kauppojen kesken (paitsi olla ostamatta). Ja kuten tiedetään, lähikaupat ovat lähes aina supermarketteja kalliimpia paikkoja hankkia esim. elintarvikkeita.

Lähikaupalla tarkoitan siis tässä tapauksessa maa kohtaisia nettimusiikkikauppoja, suomessahan näitä on muutamia, kuten cdon ja netanttila.

Ulkomailta löytyy paljon edullisia nettimusiikkikauppoja, mutta niitä ei suomalainen kuluttaja pääse käyttämään TO-mafian toiminnan takia (kuten amazonmp3). Olen jo pitkään ihmetellyt mm. DVD-levyjen aluekoodeja – minusta ne vain lisäävät laitonta kopiontia, sillä kuluttaja joka olisi valmis maksamaan kyseisestä tuotteesta, joutuu odottelemaan paikallista julkaisua esimerkiksi 6kk. Koska ulkomailta tilaaminen on jossain tapauksessa riskipeliä, ja levyjen aluekooditkin ovat erilaiset, turvautuu kuluttaja nopeasti vertaisverkkojen tarjontaan. Sama koskee musiikkiakin. Jos paikallisessa musiikkikaupassa pyydetään kappaleista ryöstöhintoja, naapurin supermarketista niitä saisi puolet halvemmalla mutta sinulta puuttuu VIP-jäsenkortti päästäksesi sinne, turvaudut jälleen vertaisverkkoihin, sillä siellä tarjontaa riittää ilman minkäänlaisia DRM kikkailuja – ja kaikenlisäksi se ei maksa mitään.

En siis yhtään ihmettele että piratismi räjähtää käsiin. Mielestäni TO-mafia voisi katsella itseään peilistä ja ajatella kaksi kertaa mistä tämä räjähdysmäinen kasvu voisi johtua. Koska TO-mafia ei kuitenkaan halua tunnustaa syyllisyytään, on helppo osoittaa syyttävällä sormella kuluttajaa – heidän omia asiakkaitaan – pirastismista. Yksittäisestä oikeudenkäynnistä kun saa paljon enemmän rahaa kuin yksittäisestä levymyynnistä. Itseasiassa levyjä tulisi myydä varmaan kultarajaan asti että tietyistä tuomioista saatu raha vastaisi todellisuutta.