Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Julkaisija Vastaukset
Solon # Posted on 1.3.2008 at 16.31
Profiilikuva käyttäjästä Solon

Tuossa alla hyvä lukijakommentti Digitodayn jutusta. Tuon epäkohdan tavaran vs. immateriaalisen sisällön liikkuvuudesta voisi lisätä ehdotukseen. Eikös vapaa tavaroiden liikkuvuus ole EU:n pääteemoissa mainittu ;-)

On se kumma, että EU on saanut tavaran liikkuvuuden hoidettua, mutta kaikkein helpoiten liikkuvaa bittitietoa ei jostain syystä ole vapautettu EU rajojen yli myytäväksi. No musiikkiteollisuuden lobbarit varmaan pitävät huolen siitä, ettei sitä saadaakkaan vapautettua EU:n sisällä vaan pitäisi ostaa vain Teoston hyväksymiltä kauppiailta.

[EDIT] Tarkemmin luettunahan tuo kommentti viittaa EU:n rajojen ylittävästä tavaroiden liikkumisesta. Mitenkähän on, rajoittavatko Eurooppalaiset musiikki-nettikaupat ostomahdollisuutta EU:n sisäisten valtioiden välillä? Jos näin on, niin siitä voitaisiin tehdä vaikka kantelu sopivalle EU:n oikeus elimelle vedoten tuohon tavaroiden vapaaseen liikkuvuuteen EU:n sisällä (sitten kun puolue on perustettu).