Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi Re: Ehdotus puolueen yleiseksi tekijänoikeuskannaksi

Julkaisija Vastaukset
Enk # Posted on 29.2.2008 at 6.57
Profiilikuva käyttäjästä Enk

Itse olen tosiaan samoilla linjoilla asian suhteen ja jotain tämän suuntaista meidän tosiaan pitäisi esittää ja samalla vaatia perusteluja miksi keinotekoiseen niukkuuteen perustuva malli olisi parempi kuin vapaa markkinatalous. Tekstissä käy ilmi aika monta asiaa, mutta monien ihmisten usko näihin uusiin liiketoimintamalleihin ei ole kovin suuri ja yleensä riippuu hyvin paljon siitä kauanko on ollut alalla ja tottunut sen käytäntöihin. Kukapa haluaisi opetella uutta mallia kun vanha toimii itselle ja uuden opettelusta koituisi kohtuuttomasti vaivaa. Toisaalta ottamalla jotain tämän kaltaista puolueen kannaksi pystyisimme ehkä tuomaan tätä näkökulmaa vahvemmin esiin pakottomalla sen valtamediaan, jolloin siihen tutustuvat muutkin kuin asiasta syvemmin kiinnostuneet (esim piraatit). Yleisten mallien lisäksi alakohtaisia olisi hyvä miettiä, ja meidän pitäisi saada riveihimme ihmisiä jotka ovat saaneet oikeasti tehtyä rahaa näillä uusilla malleilla. Itselläni on vireillä peliprojekti, jolle aiomme käyttää jonkinlaista ilmaisuuteen perustuvaa mallia, mutta tuloksia ei voi odottaa vielä hetkeen kaiken ollessa varsin alkutekijöissä. Tarvittaisiin siis kuitenkin rohkeita ihmisiä kokeilemaan ja raportoimaan tuloksista, myös vähemmän tunnettuja. Pelkkä Radiohead ei riitä esimerkiksi, vaikka sen perässä kohta seuraakin useampia, vaan esimerkkejä pitää olla paljon. Jos emme pysty osoittamaan konkreettisesti toimivuutta nykyaikana, niin meillä on tämän asian suhteen uskottavuusongelma joka saattaa vahingoittaa koko aatetta.

Hyvin perusteltuna tämä on kuitenkin juuri se suunta jonka näkisin parhaana. Kannatan. Ilmoittaudun samalla halukkaaksi debatoimaan tämän puolesta aina vaadittaessa.