Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 29.2.2008 at 12.05
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

[quote=jiivee]Puolue, jossa edustaja itse oman mielipiteensä mukaan päättää äänestäessään ja muuten vaikuttaessaan monissa tärkeissä asioissa ei ole puolue. Kyseessä on lobbausorganisaatio, joka on tekeytynyt puolueeksi. Ajatellaan kansalaisen kannalta: hän äänestää ehdokasta eduskuntaan, mutta aivan eri mielipiteitä kannattava ehdokas saattaa päästä läpi. Eikö PUOLUEELLA pitäisi olla selkärankaa ajatella äänestäjiään, jotka eivät ehkä asiaa ota huomioon? Äänestäjät erehtyvät vain kerran…[/quote]

Äänestäjä äänestäisi tällä mallilla oman mieltymyksensä mukaista ehdokasta, joka on sitoutunut kaikkiin puolueen ohjelmassa oleviin asioihin, sekä kertonut julki mielipiteensä muihin asioihin ja jolta saisi halutessaan kysyä mielipiteitä muihin asioihin.
Ei se ääni silloin ole mennyt mitenkään väärään.
Toki olisi mahdollista, että äänestäjä äänestäisi ehdokasta, joka ei tule valituksi, mutta toinen ehdokas tulee ja tällä on eri mielipiteitä.
Miten tämä liittyisi enää äänestäjän toimintaan?
Hän on omalle ehdokkaalleen äänensä antanut, ei sille toiselle.
Lisäksi puolueen kannalta ajateltuna, ainakin hän tietäisi tuon toisenkin olevan monesta asiasta samaa mieltä (piraattilinjaukset koskettavat minusta laajempaa alaa kuin monet uskovatkaan, varsinkin sananvapauden ja yksityisyyden suojan osalta).