Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Julkaisija Vastaukset
jiivee # Posted on 29.2.2008 at 10.40
Profiilikuva käyttäjästä jiivee

[quote=Scoffa]… Puolue voi aivan hyvin olla yhden asian puolue. …[/quote]

Toki voi olla, mutta miten kokonaisuutta voi optimoida, jos optimoi yksityiskohtaa? Mistä tiedetään mikä on KOKONAISUUDEN kannalta fiksua ja siten kannattamisen arvoista, jos vain päätetään tietty kanta joihinkin asioihin ja pidetään niistä mielipiteistä tiukasti kiinni miettimättä kokonaisuutta? Eikö ole edesvastuutonta ajaa jotain asiaa miettimättä sen vaikutusta kokonaisuuteen?

Puolueen julkaisemien arvojen ja tavoitteiden tulee olla kokonaisuuden kannalta merkittäviä, muuten puolue joutuu riitelemään erikseen jokaisen asian kohdalla. Ensin mietitään mikä on tavoite kokonaisuuden kannalta ja vasta sitten päästään miettimään mikä tulisi olla puolueen kanta tietyn yksityiskohdan osalta. Vaihtoehtona on vain tiukasti pitää kiinni omista valituista mielipiteistä ja olla välittämättä kokonaisuudesta. Itse kutsuisin taktiikkaa pään pensaaseen pistämiseksi, josta saattaa seurata perse edellä puuhun kiipeämistä ja lopulta ääritapauksissa paska osuu tuulettimeen. Mutta mitäpäs sitä välittämään… saatiinhan sitä joku yksityiskohta maailmasta mieleiseksi.