Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue Re: Ei ole vastuullista olla yhden asian puolue

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 29.2.2008 at 10.58
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Tässä on todellakin parikin ajatusmallia, joista meillä ei vielä ole päätetty.
Syynä tähän on lähinnä se, että vaikka meitä yhdistää mielipide piratismista ja sananvapaudesta, emme välttämättä ole isosta osasta asiosta yhtä mieltä.
Esimerkkinä ydinvoima, uskoisin sen jakavan täällä olijoidenkin mielipiteet kahteen leiriin tehokkaasti.

Siksi aiemmin onkin jo keskusteltu (pääosin) kahdesta vaihtoehdosta, toinen on noudattaminen isomman puolueen kantaa asioihin, jotka eivät agendaamme kosketa.
Etuna on se, että se puoltaa suuren massan mielipidettä, eli myös tällöin kansa saa äänensä kuuluville.

Toisena vaihtoehtona on perinteisempi linjaus, eli puolue itsessään ajaa omaa agendaansa, kuten tulee tekemäänkin, mutta ehdokkaat ovat ne, joilla on tarkempia mielipiteitä eri asioista.
Tästä esimerkkinä, jos itse olisin ehdolla, kannattaisin uusiutuvia energialähteitä, vastustaisin fossiilisia, vastustaisin turkistarhausta, puoltaisin valtion tukemaa autokannan uusimista jne jne jne.
Eduksi muodostuisi se, että jokainen voisi äänestää itseään miellyttävää ehdokasta, joskin se saattaisi(?) aiheuttaa sen, ettei kukaan pääsisi eduskuntaan kun äänet jakaantuvat liian monen ehdokkaan kesken.

Nämä asiat ovat meillä edelleen tarkassa mietinnässä, eikä tule olettaa että mikään olisi täydellisesti pois suljettua ainakaan ennen perustuskokousta.

Mutta mielipidettä tosiaan kannattaa tuoda kuuluviin, sekä keskustella asiasta, joskin uskoisin tämän asian tulevan vielä suurempaan käsittelyyn hieman myöhemmin, sitä ei tarvitse päättää edes perustuskokouksessa vielä, vaikka mahdollisten jäsenien kannalta suotavaa olisikin.