Re: http://sendthemyourmoney.com/

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka http://sendthemyourmoney.com/ Re: http://sendthemyourmoney.com/

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 13.3.2012 at 21.29
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Rahaa voi painaa lisää ja musiikkia ja elokuvia kopioida ja levittää niin paljon kuin sielu sietää, mutta ongelma on, että ihmiset eivät voi monistaa omaa aikaansa eikä työpanostaan. Pätee kaikilla elämän aloilla. Myös kulttuuri- ja viihdeteollisuudessa. Sillä kaikki ihmisten välinen taloudellinen toiminta pohjaa ajankäyttöön, työhön ja siitä maksettavaan korvaukseen. Siitä näkökulmasta ei pitäisi olla mitään eroa sillä, onko lopputuote materiaa vai immateriaa. Siksi kulttuuri- ja viihdealoilla työskenteleviä kauhistuttaa jo pelkkä mahdollisuus, että käytetystä työajasta ei saakaan korvausta, esim. luvatta leviävän ilmaismateriaalin takia.

No mikä olisi oikeudenmukainen ratkaisu, jossa esim. muusikko tai elokuvantekijä saa korvauksen työstään, tavalla tai toisella, mutta samalla turvataan sananvapaus ja internetin sensuroimattomuus? En minä tiedä. Ei ole minun asiani alkaa kehittämään poliittisille puolueille toimintamalleja.

Ja jottei tule mitään väärinkäsityksiä, niin mediajätit edunvalvontajärjestöineen menkööt minun puolestani nurin. Enemmän tässä huolettaa pienten tuottajien ja ykisttäisten ihmisten toimeentulo. Ja koska kulttuurin ja viihteen katoamista tuskin kovin moni haluaa – minkä on selvästi todistanut koko piratismikeskustelun pyöriminen niin tiiviisti musiikin ja elokuvien ympärillä – niin voisiko ajatella, että suosimilleen pientuottajille postittaisi ihan oikeaa rahaa, ja digisetelit toimittaa sitten MPAA:lle ja RIAA:lle?