Re: Internet äänestys

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 26.2.2008 at 11.24
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Luin tekstin ja jopa ymmärsin sen :=). Kuitenkin minun mielestä nettiäänestyksen hyödyt on suuremmat kuin sen haitat.

Se on totta, että nykyinen järjestelmä toimii, ja että nettiäänestys olisi hankala toteuttaa täysin 100% varmasti toimivana. Sen takia asiassa pitääkin edetä tarpeeksi hitaasti, uppien ja soveltaen. Kuitenkin tekninen potentiaali järjestelmän toteuttamiseen on olemassa.

Syy minkä takia mina kannatan nettiäänestystä.

Toimivan nettiäänestyksen kautta saadaan ihmiset(kansa) mukaan jokapäiväiseen päätöksen tekoon hyvin pienellä kynnyksellä. Asiat A:sta Ö:hön voidaan ratkaista helposti: Liitytäänkö natoon? – Kansanäänestys, lasketaanko veroja? – kansanäänestys, maalataanko eduskunta talo punaiseksi? – kansanäänestys.

Järjestelmällä voidaan valta antaa oikeasti ihmisille. Jokaisella on oikeus päättä asioista joista on kiinnostunut aktiivisesti. Samalla puretaan nykyistä järjetelmää joka ylläpitää vanhoja valtarakenteita. Vallan monopoli ei enää olisi median luomilla poliitiko kuvajaisilla, jotka vaalien alla valehtelevat kaikesta ja sen jälkeen jatkavat vanhan vallan tukemista (vanha valta on tässä tapauksessa rikas vähemmistö (uusliberaalit) eli pääoma [jotka muuten omistavat median] ja muut konservatiiviset piirit.)

Olen varma siitä että suurin osa suomalaisista haluaa eri asioita kuin mitä eduskunnassa tällä hetkellä päätetään. Tosi informaatio on ristiriitaista, joten jokainen voi poimia itselleen sopivat palaset. Eli nettiäänestys kansanvallan puolesta. Tekniikka on vain keino toteuttaa muita päämääriä.