Re: Internet äänestys

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 26.2.2008 at 14.02
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Tämä tekstini näyttää sopivan tänne paremmin.

Koska PP:n tulevat jäsenet ovat kaikki aktiivisia netin käyttäjiä, voimme keskustella asioista jotka sopivat puolueen yleiseen kantaan ja keskustelun jälkeen voitaisiin äänestää asiasta kun kaikki jäsenet ovat saaneet asiansa sanottua ja jonkinlainen yhteinen mielipide muodostettu. Tällainen järjestelmä ehdottomasti myös kannustaisi yksilöitä puolustamaan kantaansa ja löytämään ne parhaat perustelut. Piraattipuolue voisi edelleen keskittyä perustamisensa tärkeimpiin syihin mutta mielestäni olisi ihan mahtavaa jos puolueen jäsenet voisivat äänestää muista asioista sähköisesti. Gallupien perusteella voitaisiinkin päättää mitä kantaa PP:n kansanedustajat puoltavat äänestystilanteessa. Läpinäkyvyyden varmistamiseksi moinen äänestys pitäisi tehdä julkiseksi, ainakin jäsenien sisäisesti tarkastelemaksi. Ehkä tuon hyväksyttävän kannan kannattajien osuuden voisi laskea 90%iin jotta pääsisimme vaikuttamaan eduskunnassa vähän useammin.. Mutta aina tuon suuren enemmistön edessä puolueemme edustaja olisi sitoutunut äänestämään siellä lehterillä tuon 90% tahdon mukaisesti.

Esimerkki 90% kannatuksen saamiseksi: jos 90% ei kannata ydinvoimaa TAI uusioenergiaa, niin ehkäpä fossiilipolttoaineiden käyttöä kuitenkin, tai edes niiden riippuvaisuudesta irtautumista? Opintotukia ei tarvitsisi nostaa eikä laskea vaan esimerkiksi opintotukia vähentäviä tulorajoja nostaa, jolloin mielestäni sekä entiset vasemmiston että entiset oikeiston jäsenet olisivat 90% tyytyväisiä. Aivan varmasti saatte tukijoita kummastakin leiristä, ehkä enemmän vasemmalta kuitenkin, he kun yleensä ovat konservatiivisuutta vastaan. Kannabis on muuten mielestäni huomattavasti vähemmän haitallinen päihdeaine kuin alkoholi, sen toteamiseksi ei tarvitse montaa tilastoa nähdä ja veikkaisin että tuokin saisi aika ison kannatuksen piraattien keskuudessa – nämä pitäisi tietenkin testata käytännössä ja keskustella asioista.

Parasta tällaisessa äänestysjärjestelmässä olisi tosiaan huomattavasti konkreettisempi vaikutusmahdollisuus PP:n edustajaan. Ja siis jos PP:n kansanedustaja(t) joutuisivatkin kuuntelemaan näitä läpinäkyviä äänestyksiä ja tuomaan julki PP:n sisäisten äänestyksien tuloksia omien mielipiteittensä lisäksi, he voisivat aina vedota puolueen kannattajien tahtoon, jolloin heidän itse ei tarvitsisi sitoutua puolueen enemmistön mielipiteeseen, eikä heidän tarvitsisi puolustaa itseään jos eivät niin tahtoisi. Mediankin on vaikeampaa leimata koko puolueen kannatus hourupäiksi sen yhden kansanedustajan sijaan. Myös yritykset kavahtaisivat moista organisoitua joukkoa joka pystyy muutamaan päivän sisällä sopimaan jaloilla äänestämisestä, ts. kilpailijaan vaihtamalla.

Miksikö haluan että piraattipuolue toisi ääntään kuuluville muissakin asioissa? Koska olisi mielestäni vastuutonta vaieta täysin asioista, jotka ovat kuitenkin vankka osa jokapäiväistä elämäämme ja jos puolueen mielestä asiaan on lähes yksimielinen kanta (90%?), niin miksi ei pitäisi mennä moisen musertavan enemmistön mukaan ja pistää kansanedustajamme painamaan sitä nappia? Ymmärrän että mielipide-eroja puolueen sisällä ei voida välttää, mutta eikö tuo hypoteettinen 90% enemmistö olisi ihan tarpeeksi painava syy olla jotain mieltä ja äänestää eduskunnassakin sen mukaisesti? Tällaista äänestysjärjestelmää käyttämällä muidenkin kuin ainoastaan puolueen hallituksen pitäisi tehdä jatkuvaa tutkimusta yhteiskunnallisista asioista, ja uskon että puolueeseen alkaisi liittyä valveutuneita ja maailmaan muutoksia haluavia ihmisiä muistakin poliittisista suuntauksista. Uskon että tekemällä kannanottoja muihinkin kuin piraatteja huolestuttaviin asioihin saamme varmasti enemmän kannatusta kuin jättämällä muut asiat täysin huomiotta. Tuosta hatusta vedetystä 90% enemmistöstä vielä sen verran, että aktiivisten keskustelijoiden ja äänestäjien määrästä voitaisiin tehdä myös puolueen poliittisen kannan hyväksyvä kriteeri. Myös kulloisestakin vireillä olevasta lakialoituksesta keskustelun takarajaksi voisi sopia vaikka viikon ennen PP:n kansanedustajan napin painamista.

Jään uneksimaan puolueesta jossa voi vaikuttaa useasti kuukaudessa, vaikkapa aamukahvin jälkeen, kotiruudulla nappia painamalla, toivottavasti myös asiasta käydyn keskustelun perusteella. En myöskään pelkää seistä käsityksieni takana omalla nimelläni, kunnes ne vääräksi perustellaan. Tiedostan että tähän tekstiin tuli aika paljon toistoa mutta sain suurimman osan ideoistani tässä viimeisen tunnin sisään ja kaikki käsitykseni ovat muiden muokattavissa, hyviä perusteluja edellyttäen.

Viimeisenä vielä, vaikka vaalisalaisuus estääkin valtakunnallisissa vaaleissa läpinäkyvän ja epäanonyymin äänestysjärjestelmän käytön, laki ei tietääkseni estä puoluetta tekemään omaa järjestelmäänsä puolueen poliittisen tahdon varmistamiseksi – nähtäväksi sitten jää, myyvätkö Piraattipuolueen jäsenet äänensä..