Re: Internet äänestys

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 26.2.2008 at 18.42
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=Scoffa]Unohdin kirjoittaa yhden pääseikoista, miksi se saattaisi käydä PP:lle kohtalokkaaksi.

Edustajalla olisi aika suurella varmuudella noiden taakkojen jälkeen mielessä vaihto toiseen puolueeseen, jossa saisi esittää omia mielipiteitä ilman omantunnontuskia.
Tällä tavalla jos edustaja karkaisi PP:ltä, menisi iso vaikutusmahdollisuus pois, ehkä jopa saattaisi johtaa Puolueen lakkauttamiseen ehdokaspulan tai ehdokkaiden poisvaihdoksien takia.[/quote]

Itseasiassa harvoinpa puolueet äänestävät sisällään ristiin. Äänet ovat aina Jaa tai Ei voittoisia. Tässä mielessä taakka ei mielestäni olisi mahdoton eikä mielestäni sen raskaampaa kuin muukaan äänestys. Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta silti puolueissa äänestetään yhtenäisesti yhteisen päämäärän nimissä.

Edustajathan kansa on valinnut edustamaan omia näkemyksiään, aina tuo ei kuitenkaan tunnu menevän yksiin. Vaikka Lindéniä en viime vaaleissa äänestänytkään, vastaavatko hänen tekonsa ja sanansa suurimman enemmistön tai edes hänen kannattajiensa mielipiteitä?

Toisaalta normaali äänestys eduskunnassa on vain napinpainamista. Eri asia on sitten kannan ottaminen asioihin, joka tietyissä tilanteissa tulee varmasti sotimaan kansanedustajan omia näkemyksiä, mutta silti hänen pitää ajaa puolueen mielipidettä. Demokratia on hankala asia, joski reilu kaikkien kannalta. Toisaalta välillä tuntuu että eduskunnassa tehdään jotain muuta kuin yhteiden edun kannalta hyviä ratkaisuja, vaikkakin kaikki päätökset on perusteltu – ainakin jollain tasolla.