Re: Internet äänestys

Julkaisija Vastaukset
Solon # Posted on 26.2.2008 at 22.05
Profiilikuva käyttäjästä Solon

Quote:
Postby Scythe on 26.2.2008 klo 21:34
Täytyy tuoda tähän keskusteluun myös se pointti, että jos asioista äänestetään viikkoa ennen eduskunnan äänestystä niin kansanedustajamme ei oikein pääse osallistumaan keskusteluun.

Quote:
Postby Scoffa on 26.2.2008 klo 21:47
Itseasiassa kun asiaa tarkemmin ajattelee, noiden äänestysten pystyyn pistäjä saisi ehkä olla kansanedustaja itse (tai avustaja).
Silloin siihen saataisiin suoraan mielipiteitä ja kannanottoja muilta eduskunnan päättäjiltä, mitä tähän menneksi on julki annettu.
Tämä jättäisi myös pienen henkireijän itse edustajalle, sillä edustaja itse voisi vaikuttaa hieman tuohon äänestykseen ja kertoa jo pystyyn pistäessä omaa kantaansa.

Näihin pientä selvennystä :-) Kirjoitin tuohon alkuperäiseen tekstiin eduskunnassa esille otettavista laki- ja toimenpide ehdotuksista sekä tulevista lakiäänestyksistä. Eli Piraattipuolueessa voisi asiasta äänestää heti, kun joku eduskunnassa tekee aloitteen. Äänestys olisi avoin pitkään ja mielipidettään saisi tapahtumien edetessä muuttaa. Sitten kun jotain lakiehdotusta ollaan eduskunnassa oikeasti äänestämässä laiksi, siitä pidettäisiin Piraattipuolueessa erillinen äänestys. Ehdotuksen ja varsinaisen laista äänestämisen välillä saattaa eduskunnassa kulua piiitkä aika. Näin Edustaja(t) ja äänestäjät voisivat aloittaa dialogin heti, kun joku eduskunnassa jotain ehdottaa. Tämä keskustelu olisi jatkuvaa (tai hiljaista jos aihe ei ketään kiinnosta). Mielestäni on tärkeää, ettei kansan ja edustajien välille muodostu kuilua. Tämä tilanne on muissa puolueissa arkipäivää ja johon Piraattipuolue tarjoaisi vaihtoehdon antamalla oikeasti mahdollisuuden vaikuttaa. Tämän vaikuttamisen mahdollisuuden kun yhdistää kansainvälisen piraattiliikkeen periaatteisiin, niin lopputulos voi olla aika masentava suomen muille puolueille. Yarrr!

Tärkeimpiä asioita ovat tässä vaiheessa puolueohjelman runko ja peruskokous. Tämä muiden asioiden hoitaminen kuitenkin pitkässä juoksussa määrittää puolueemme luonnetta varsin paljon, joten tämä asia on hyvä pitää mielessä…