Re: Internet äänestys

Julkaisija Vastaukset
jukuli # Posted on 27.2.2008 at 7.33
Profiilikuva käyttäjästä jukuli

Jos piraattipuolue rupeaa käsittelemään tarkemmin muitakin asioita, niin mielestäni lähdetään todella vaarallisille teille. Tässä ihan muutamia pointteja.

1) Resurssimme ovat rajatut ja ajan käyttäminen kaikkien asioiden pohtimiseen vie noita resursseja pois pääasioista joita on tarkoitus ajaa (mitkä ne nyt sitten lopulta ovatkaan).
2) Vastaan voi tulla asioita joissa puolueen sisällä on voimakkaita eriäviä mielipiteitä. Tämä aiheuttaa hajanaisuutta ja pahaa verta puolueen sisällä.
3) Jos saamme ehdokkaan eduskuntaan sisään, niin hänelle voi tuottaa vaikeuksia äänestää kaikissa asioissa puolueen mukaan jos oma mielipide onkin eriävä (tämän joku jo mainitsikin)
4) Ulkoapäin katsottuna menetämme hieman särmäämme jos rupeamme ottamaan kantaa moneen asiaan. Itsellä ainaki tällä hetkellä on vaikea äänestää mitään valtapuoluetta, koska kaikki ottavat kantaa kaikkeen ja jokaisesta puolueesta löytyy jotain ristiriitoja. Tämän takia äänestänkin vain henkilöiden mukaan. Jos Piraattipuolue pitäisi selkeät tavoitteet mitä ajetaan takaa, niin se toimisi äänestystilanteessa valttina, koska äänestäjä voi tehdä osittaisen päätöksen jo puolueen linjojen mukaan ja sitten katsoa puolueen sisältä ehdokkaan, jonka ajatukset ovat muuten linjassa omien ajatusten kanssa.
5) Ainakin itse katson, että koko piraattitouhun pääpointtina on juurikin ajaa näitä asioita läpi, jotka Ruotsissa lähtivät liikkeelle. Jos agendaa ruvetaan laajentamaan käsittämään paljon muita asioita, niin emme ole enää Piraattipuolue, vaan aivan jotain muuta. Tämä saa ainakin itseni ajautumaan vähän kauemmaksi puolueen toiminnasta.

Mitä tulee internet-äänestykseen niin itse olen ainakin valtakunnallista äänestystä vastaan. Puolueen sisällä tämä voisi jollain tasolla toimia, kunhan ei ruveta äänestämään agenda ulkopuolelle menevistä asioista. Itse internet-äänestäminen saattaisi ehkä tämän agendan sisälle jotenkin osua, mutta toivoisin, että tätä asiaa ruvettaisiin pohtimaan vasta paaaljon pidemmällä, kun ollaan saatu koko homma paremmin liikkeelle. Tyyliin keräämällä kirjallisuutta aiheesta ja kokoamalla hyviä ja huonoja pointteja ja niitä punnitsemalla. Ei tätä ihan hetkessä päätetä.

Ihan yleisesti toivoisin, että ihmiset käyttäisivät nyt rajatut resurssinsa keskustelemaan asioita, jotka edistävät itse puolueen liikkeelle laittamista, eikä vielä yrittää pohtia yksityiskohtia linjauksista. Itse katsoisin tämän hetken tärkeimmiksi asioiksi peruskokouksen ajan,paikan ja sisällön pohtimisen. On esim. vähän hakusessa, että miten tällaisen virallisen perustamiskokouksen tulisi edetä asioissa (käsittääkseni aika virallista touhua?) ja mitä kaikkea perustamiskokoukselta ylipäätänsä edellytetään, jotta se on lainvoimainen.

Toivottavasti ei mennyt liian pitkäksi ja joku jaksaa jopa lueskella ;)