Re: JVG voisi jakaa musiikkia ilmaiseksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka JVG voisi jakaa musiikkia ilmaiseksi Re: JVG voisi jakaa musiikkia ilmaiseksi

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 27.5.2012 at 21.59
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Sari: Pikainen vastaus kysymykseen: En tiedä mitä tehdä, tämä on vaikea tilanne. Siis se, että teokset makaavat jossain, missä kukaan ei pääse niihin käsiksi, näkemään, kuulemaan ja kokemaan. Se ei ole hyvä tilanne, mutta en todellakaan tiedä, miten sen ratkaisisi muuten kuin vapauttamalla kaiken, mikä taas luultavasti aiheuttaisi toisenlaisia ongelmia, kuten sen, että nykyiseltä viihde- ja kulttuurituotannon rahoitusmallilta menee pohja, ja kuluu ainakin jonkin aikaa, että uudet rahoitusmallit alkavat toimia. Siinä välivaiheessa katsellaan ja kuunnellaan sitten sitä nimenomaista vanhaa materiaalia sekä uutta nyrkkipajakamaa. Eikä siinä jälkimmäisessäkään ole mitään pahaa tai väärää. Surettaa vaan ne kulttuurin ja viihteen tekijät, jotka joutuvat tyhjän päälle mullistuksen yhteydessä, ja siinä kohtaa tuhotaan luultavasti rutkasti korkeaa ammattiosaamista ja elämänuria.

Mutta omaan edelliseen kirjoitukseeni vielä palatakseni: tarkoitan siis sitä, että jos se maksullinen versio on vapaasti saatavilla, niin silloin sitä pitäisi kunnioittaa. Jos taas ei ole, niin sitten ollaan eri tilanteessa.