Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 18.3.2008 at 11.16
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

[quote=Scoffa][quote=MikkoSarela]
Kysytäänpä asia toisinpäin. Esimerkiksi tekniikan alalla korkeakoulutettujen yksityisen sektorin palkat ovat helposti 4k-6k/kk paikkeilla ja työympäristö paljon mukavampi kuin eduskunta. Pitäisikö itsensä hyvin kouluttaneen ja esimerkiksi it-asioita ymmärtävän uhrata oma tulotasonsa ja elää paljon pienemmällä palkalla vain siitä ilosta, että saa taistella tuulimyllyjä vastaan politiikassa?[/quote]

Katsoin jo että mitä hittoa, en minä tuollaista kirjoita, mutta siellä olikin väärä nimi quotessa :)

mitä taas MikkoSarelan itse kirjoitukseen:
Olisi todellakin mukavaa että ainakin riittävästi asialle omistautuneet olisivat valmiita vähintäänkin tinkimään elintasostaan aatteensa vuoksi, en silti minäkään usko että suurinta osaa niistä it osaajista ym. kiinnostaa työ. Raskaat päivät, virhelausunto ja kansan syy niskoillaan, keskitason palkka ns. korkean luokan palkaksi, ei mahdollisuutta saada palkkaa nousemaan oman työn määrällä.
Kaikenkaikkiaan ainakin toistaiseksi kannatan nykyisiä palkkoja, vaikka itsekin vuosia sitten kirosin niitä liian korkeiksi.[/quote]

Dodih, kävin muuttamassa painovihrepaholaisen pois.

Lex Karpela -mielenosoituksen jälkimainingeissa pohdin sitä haluanko lähteä politiikkaan omassa http://thoughtsfromid.blogspot.comblogissani. Ainakin itselleni päätös lähteä politiikkaa tekemään on oikeasti raskas. En ole vielä mitenkään varma siitä haluanko edes lähteä ehdokkaaksi. Siinä määrin paskamainen poliitikon ura Suomessa on. Alla olevan kirjoittamisen jälkeen asiat ovat menneet siinä määrin paljon huonompaa suuntaan, että vaakakuppi alkaa kääntymään siihen suuntaan, että saatan harkita muutakin kuin taustavoimana toimimista. Helppo moinen päätös ei kuitenkaan ole.

Lainaan tekstin nyt tänne.

Tänään kysyn lukijoilta ja muilta blogaajilta Haluatko kansanedustajaksi?

Itse olen miettinyt tuota kysymystä viime viikkoina ihan oikeasti. Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja halunnut vaikuttaa politiikkaan. Mielipiteeni ovat iän ja kokemuksen karttuessa muuttuneet vähemmän radikaaleiksi ja enemmän evoluutiota kuin revoluutiota kannattaviksi. Tekijänoikeuslaki herätti minut siihen, että Jonkun pitää tehdä jotain, ettei maailma menisi kiertotietä helvettiin – ja että aina ei voi väistää vastuutaan, kun ymmärtää. Siksi päätin organisoida mielenosoituksen ja yllätyin siitä, kuinka paljon kiinnostuneita ja vapaaehtoisia tekijöitä se keräsi.

Siksi jouduin pohtimaan sitä, haluanko kansanedustajaksi ja olisiko minulla mahdollisuuksia tulla valituksi. Jälkimmäisestä en voi tietää muuta kuin sen, että itse pidin mahdollisuutta realistisena, vaikkakin epätodennäköisenä. Jouduin siis oikeasti miettimään haluaisinko ihan oikeasti olla kansanedustaja.

Mietitäänpä siis työtehtävän hyvät ja huonot puolet:

Palkka – ihan ok. Parempaakin voin ehkä saada omalla alallani tulevaisuudessa, mutta ei ero ole niin suuri, että tämä ratkaisisi asiaa.

Työsuhteen varmuus: Pätkätyö neljän vuoden pätkissä.

Uramahdollisuudet: Ei mahdollisuuksia työskentelyyn Euroopan ulkopuolella. Huonot mahdollisuudet työskennellä Euroopassa ulkomailla (EU-parlamentti). Käytännössä tuhoaa oman alan uramahdollisuudet (tietoverkot), jossa neljässä vuodessa alalla tapahtuu liikaa.

Työolosuhteet: Työaikalainsäädäntöä ei tunneta. Työkaverit ovat suurelta osalta poliittisia kilpailijoitasi; ei mikään toiveyhteisö. Normaali työaika ei riitä kaikkiin lakeihin tutustumiseen ja sen lisäksi pitäisi lobata ja edistää omaa näkemystään eduskunnassa ja vakuuttaa äänestäviä ihmisiä siitä, että minut kannattaa valita uudestaan. Toisin sanoen työtä täytyy tehdä 24/7.

Vaikutusmahdollisuudet: En ole nainen, joten kiintiöpaikkoja ministerinvirkoihin, tai vastaaviin korkeisiin virkoihin eduskunnassa lienisi turha odottaa. Kuitenkin uskon, että kansanedustajana vaikutusmahdollisuudet asioihin ovat suuremmat kuin esimerkiksi yksityisenä kansalaisena – eivät kuitenkaan mitkään järjettömän suuret.

Saldona voidaan laskea, että pluspuolelle pääsee vaikutusmahdollisuudet lainsäädäntöön. Palkkaus ei vaikuta päätökseeni suuntaan tai toiseen. Työolosuhteet ovat kehnot – työ tuntuu vaativan lähes koko elämän uhraamista politiikan alttarille. Iso miinus. Haluan työskennellä tulevaisuudessa ulkomailla, mieluiten Euroopan ulkopuolella, joten uramahdollisuudet tuovat myös ison miinuksen. Varsinkin, kun oma ammattitaitoni, se vähä mitä sitä on, katoaisi sen siliän tien. Iso miinus.

Lopputuloksena on kasa isoja miinuksia ja yksi pieni plussa. Saldo jää vahvasti negatiiviseksi ja päätänkin näin ollen jättää poliitikon ammatin jollekulle muulle. Jätän, vaikka sydämeni sanoo, etten saa olla vaikuttamatta asioihin, kun poliitikot tuhoavat länsimaisen oikeusvaltion perustusta. En ole valmis uhraamaan elämääni politiikan hyväksi. Mieluummin toivon, että maailmasta löytyy edes yksi kolkka, johon voi tarvittaessa muuttaa ekspatriaatiksi.

Loppukirjoituksena voisi sanoa, että Hesarissa taannoin kuulutettiin lisää nuoria miehiä politiikkaan. Ylläolevan ajatteluketjun perusteella ei liene ihmeellistä, että moni politiikasta kiinnostunut nuori mies jättää politiikan muiden huoleksi. Itse en kuitenkaan ajatellut lopettaa poliittista aktiivisuuttani; en vain halua ryhtyä kansanedustajaksi. Toivottavasti Suomesta löytyy muita arvoni ja poliittiset mielipiteeni jakavia, jotka siihen uskaltautuvat.

Hyvä lukijani: Entäpä sinä, olisitko sinä valmis ryhtymään kansanedustajaksi?