Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 18.3.2008 at 12.01
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Täytyy sanoa, että perustelusi olivat mainiot, samansuuntaisia itsekkin olen miettinyt. En ihan samoja, koska osa noista ei koskettanut minua mitenkään (kuten ulkomaille pääsy).

Tässä ovat omat mietintäni mainitsemistasi asioista.
Olen itse harkinnut, että riippuen mitä tulevaisuus tuo tullessaan, saattaisin tuohon virkaan pyrkiä.
Minulla on kolme lasta, jotka ovat yksi suuri syy siihen, että tuskin ikinä tulen suomea jättämään. Työssä käyn mielummin samassa maassa kuin missä asun.
Palkka ei ole huippu, mutta en usko ikinä parempaa palkkaa tarvitsevani, raha ei ole minulle tärkeä, nytkin tulen toimeen paljon paljon pienemmällä summalla.
Pätkätyö – se ehkä pahin mainitsemistasi, mutta en näe ongelmana, koska aina osaava töitä saa.

Minä taas en poliittisesti ole aiemmin ollut aktiivinen juuri lainkaan. Aina olen muodostanut lähes kaikista asioista omassa päässäni mielipiteeni, mutta kuten hyvin monet muutkin, en ole uskonut minun mielipiteelläni olevan käytännössä mitään merkitystä.
Viime aikoina on kuitenkin liikaa rajoja ylitetty, sekä itse olen mielestäni riittävän vakavasti otettavassa iässä (27v), kokemusta on karttunut ja ehkä jopa näytän siltä, että tarkoitan mitä sanon, joten uskottavuuttakin lienee paljon enemmän kuin muinoin.
Ehkä minut vakavoittaa asiaan myös se, että joudun oikeasti miettimään millaisessa maailmassa lapseni kasvavat. Nuorin poika oppi pari päivää sitten sanomaan isi meni piraattikokoukseen.. hetkeksi tuli hassun kapinallinen olo tuosta sanasta, mutta sitten tajusin, että villeimmän kapinallisuuden aika on minun osaltani jo mennyt, se mitä nyt joku voisi sanoa kapinallisuudeksi, on kylmää huolta ja pelkoa nykytilanteen kulkusuunnasta, sekä halua vaikuttaa sen suunnan näyttämiseen.

No, tarkoitus ei oikeastaan ollut alkaa vastaamaan viestisi puoliretoriseen kysymykseen, mutta oli mukava myös käsitellä nämä asiat jälleen kerran omassa päässäkin.
Pidän tavasta jolla toit eri puolet esiin tuosta työstä. Paljon paskaa niskassa, lisää odottamassa yhtäkin virhettä, eikä kovin suuria kannustimia asiaan.
Eli käytännössä kansanedustajaksi lähtevällä on todella oltava kutsumus asioiden hoitamiseen, tai sitten hän on aito pelimies/nainen joka osaa laskea minkälaista poliittisen uran nousua siitä seuraa.
Kukaan tuskin laskee neljän vuoden työsopimuksen varaan loppuelämäänsä.