Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin Re: Kannanotto aina vaan nouseviin KE palkkoihin

Julkaisija Vastaukset
N1k # Posted on 15.3.2008 at 20.35
Profiilikuva käyttäjästä N1k

[quote=Scoffa]En usko että PP:llä tähän asiaan on kantaa nyt tai tulee olemaankaan.
Oma kantani on hyvin kaksijakoinen enkä vielä tähän päivään menneessä ole päässyt tulokseen siitä, kumpi on parempi, suuret ja keskitason palkat KE:llä.

Yksinkertaistetut puollot:

Keskitason palkat: Osaa paremmin samastua tavallisen kansalaisen tilaan, sekä homma ei nouse hattuun niin helposti ja erkane kansasta.
Suuret palkat: Mitä siitä tulee, jos KE:llä on keskitason palkat, suuret menot ym. => Hän ei pysty keskittymään työhönsä täysin ja keskittämään resurssejaan oikein. Lisäksi KE tekee keskimäärin paljon enemmän työtä tuntimääräisesti kuin se keskivertoduunari joka on tehtaassa paiskimassa 8h/d.
KE saattaa tehdä virallisesti 8h/d ja sen lisäksi toisen mokoman vielä kun valmistelee esityksiään, tutkii äänestettäviä aiheita ja hoitaa kontaktejaan.
Lisäksi on yksi suuri peruste tähän, jonka luin itseasiassa viimepäivinä jostain toisaalta.
Ilman suuren palkan houkutetta, sinne eduskuntaan ei saada niitä oikeasti viisaita ihmisiä, vaan ne menevät erinäisten yritysten konsulteiksi ym. toimiin, josta saa parempaa palkkaa.[/quote]

Niin, esityksiähän ei kukaan yksikseen varmaankaan kuitenkaan kokoa, mutta myönnetään duunia varmasti on, tosin normi matti meikäläinenkin paahtaa menemään 8h päiviä, ja mitä menoihin tulee niin menot melkein poikkeuksetta riippuvat tuloista, ts. isot tulot -> isot menot.
Ja se viimeinen pointti niin jos KEn tehtävät kiinnostavat ison liksan vuoksi niin sellainen tyyppi ei missään nimessä saisi päästä KE:ksi, ja mitä niiden viisauteen tulee niin eipähän tuo maailmaa kaada jos raha-ahneet ***** menevät konsulteiksi jonnekki muualle tms.
Kyse on kuitenkin vaan siitä että KEn täytyy olla muulla tavalla motivoitunut tekemään työnsä kuin pelkän rahan vuoksi, mut joo… ikuisuuskysymys…