Re: Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä? Re: Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä?

Julkaisija Vastaukset
Count # Posted on 8.6.2008 at 14.57
Profiilikuva käyttäjästä Count

[quote=MrHUU]
Mutta palatakseni vielä tuohon alviin, selvitykset jotka kertovat miten musiikki-levyn hinta jakautuu, mainitaan niissäkin 22%. Tästä kustannus piirakasta on joskus ollut täällä juttua, ja olen itse joskus postannut nuo prosentit tänne foorumille. Myös kyseiseen kuvaan on täällä foorumilla linkki, mikäli se vielä toimii. On kuitenkin niin, että suurimmalle osaa kuluttajista on helpompi ilmoittaa alvi sen suuruisena kuin se on alunperin otettu verottomasta hinnasta, eikä suhteellista osuutta tuotteen loppuhinnasta. Jos ALV on 22%, niin moni kyllä ihmettelisi että miksi se onkin ilmoitettu 18%:na :P[/quote]

Siksi nuo prosenttimääräiset piirakat ovatkin hankalia ymmärtää ja petollisia tehdä kun asioita halutaan yksinkertaistaa liikaa. Muutenkin hintojen laskeminen taaksepäin verollisista myyntihinnoista on vaikeaa ellei jopa suorastaan mahdotonta (esim. autot – verotuksen pohjana oleva veroton hinta ei ole julkinen tieto) jolloin lopputuloksella ei välttämättä ole kovin paljoa tekemistä todellisuuden kanssa.