Re: Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä? Re: Kaupallisen iäisyysoikeuden korvaajaksi pakkausmerkintä?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 3.6.2008 at 14.07
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

Quote:Toisaalta 10 vuotta vanhat biisit ovat jo tuottaneet varmaan lähemmäs 90% siitä rahamäärästä mitä niillä voisi edes nykyisen tekijänoikeusajan puitteissa tienata kyseisen ajanjakson aikana. Tarkoittaen sitä, ettei uudelleenjulkaisu todennäköisesti tuota rahaa kovinkaan paljoa uudelleenjulkaisijalle.
Totta, tämä vain ei vaikuta siihen miten yksittäinen henkilö haluaa artistia palkita hyvästä työstä vaikka olisikin sattunut syntymään muutama kymmenen vuotta ’myöhässä’. Juurikin huomioitaessa artistien omien tai muuten hyvien levy-yhtiöiden halpa tuottaminen, artisteille jää rahaa niistä pienistäkin myyntiluvuista ihan erilailla kuin suurien levy-yhtiöiden vastaavasta myynnistä, varsinkin kun kyseessä on nettikaupoissa tapahtuva kaupankäynti.

Quote:Toisaalta sellaisenkin ehdon voisi tekijänoikeus lakiin lisätä, että tuotteen kaupallinen käyttö olisi kielletty ilman erillistä korvausta. Viittaan tällä nyt hieman tuohon CC-lisenssiin, joka siis mahdollistaa tuotteen jakelun ja muuntelun, kunhan mainitsee alkuperäisen lähteen/tekijän. Eli musiikin ja elokuvien tekijänoikeudet muuttuisivatkin CC-lisenssin alaisiksi 5-10 vuoden kuluttua, kun siis tekijänoikeusaika päättyy.
Kannatan, kunhan korvauksen reitiltä saadaan ylimääräiset välikädet pois. Vapautta kaikkeen luovaan toimintaan pidän todella tärkeänä, mutten niinkään täyttä ilmaisuutta kaupallisessa toiminnassa. Pääasia että monopoleista päästään eroon.