Re: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2012 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille Re: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Julkaisija Vastaukset
villehautakangas # Posted on 17.3.2012 at 11.14
Profiilikuva käyttäjästä villehautakangas

1. Toiminnan luominen, siihen osallistuminen, ja koko ajan kaikesta tiedottaminen.

Meillä on rahkeet olla näkyvästi mukana oikeastaan kaikessa, mikä liittyy jotenkin Piraattipuolueen intresseihin. Viimeaikaiset ACTA-mielenosoitukset ovat olleet menestys, ja mobilisoineet myös muita poliittisia järjestöjä kiitettävästi. Mutta aktivismi on paljon muutakin, ja sitä pitäisi edistää sekä puolueen, että yksilöiden tasolla.

Erilaiset kansalaisfoorumit, workshopit, seminaarit – näitä järjestetään jossain päin Suomea harva se viikko. Näistä on tiedotettava aktiiveille, mutta erityisesti passiiveille. Lisäksi Piraattipuolueen pitäisi itse alkaa järjestää myös tällaisia ulospäinsuuntautuvia tapahtumia, edes muutama per vuosi.

Tapahtumat tulisi myös tallentaa asiallisesti ja levittää Internetissä – blogikirjoitukset ja lehdistötiedotteet onnistuvat meiltä jo paremmin kuin hyvin, joten miksei onnistuisi myös nettitelevisio, kun riveissämme kuitenkin riittää AV-osaajia? Tähän tulisi panostaa.

2. Yhteyksien pitäminen päättäjiin, poliitikkoihin ja järjestöihin.

Meidän tehtävämme ei ole pelkästään kerätä suosiota itsellemme, vaan myös asioille, joita olemme luvanneet edistää. Tämä edellyttää, että otamme kantaa yhä aktiivisemmin.

Toimimme näkyvästi ja johdonmukaisesti sellaisten asioiden kuin päätöksenteon avoimmuuden, kansalaisoikeuksien, vapaan tiedonvälityksen ja demokratian puolesta, ja osallistumme silloinkin, kun kampanja ei ollut oma keksimä.

Löytyy monta asiaa, joiden suhteen voimme tehdä yhteistyötä myös muiden puolueiden, nuorisojärjestöjen, yhdistysten ja kansanliikkeiden kanssa. Näiden suhteen on etsittävä sitä, mikä kulloinkin yhdistää, ei sitä, mikä erottaa.

Konkreettisista asioista mm. perustulon edistäminen, LGBIT-oikeudet ja humaanimpi päihdepolitiikka ovat useimpien jäsentemme sydäntä lähellä (ja puolueohjelmassamme). Ja juuri nyt hyvin ajankohtaisena, jopa sellainen no-brainer kuin korruption ja salailun vastustaminen kaikilla yhteiskunnan tasoilla.

3. Kansainväliset yhteydet

Meillä on kymmeniä sisarpuolueita ympäri maailmaa, joka ainoassa maanosassa, mutta nykyinen yhteydenpitomme heihin ontuu pahasti. Tämä on typerää, sillä meillä kuitenkin on kielitaito ja Internet, ja matkustaminenkin on nyt niin halpaa ja helppoa kuin se on koskaan ollut. Ja niillä ulkomaanpiraateilla on paljon hyviä ajatuksia kopioitavaksi – ehkä meilläkin olisi jotain heille?

Tämä on toki ongelma myös ulkomailla: monen maan Piraattipuolueesta ei saisi mitään selkoa ilman netin käännöspalveluita. Mutta me voisimme toimia esimerkkinä, ja ylläpitää vähintään kattavaa infosivua myös englanniksi.

Eräs ulkomaalainen piraatti vieraili Suomessa useita kertoja, ennenkuin löysi meidät. Toinen asui Suomessa pari vuotta, ennenkuin huomasi, että täälläkin on toimiva puolue. Josko tehtäisiin itsemme vähän helpommin löydettäviksi ja lähestyttäviksi?

Älkää äänestäkö minua, vaan alkakaa itse puuhata mm. yllämainittuja asioita.