Re: Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2011 Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä Re: Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä

Julkaisija Vastaukset
Maria # Posted on 8.11.2011 at 19.54
Profiilikuva käyttäjästä Maria

horgh wrote:
Quote:Patenteista ja pakkoruotsista on kokonaisuudessaan luovuttava. Ensin patentit; niiden olemassaolo estää aina vapaata kilpailua, kun joku voi väittää jo keksineensä asian ja estää näin toista tahoa kehittämästä ja hyödyntämästä sitä. Räikein vääryys tietenkin on lääkepatentit, en ala arvioimaan kuinka monta ihmishenkeä ne ovat maksaneet, mutta Suomen väkiluku on pieni numero.
Niinpä, juuri tällaisena kun patenttiärjestelmä on, se estää aina vapaata kilpailua ja aiheuttaa haittaa. Siksi ehdotuksemme : http://www.piraattipuolue.fi/keskustelupalsta/573-syyskokous-2011/10206-aloite-korvaavasta-patenttijaerjestelmaestae syntyi.
Se edistää kehitystä, kun on oikeus jakaa, käyttää, kehittää ja saada siitä palkkiotakin.
Sen sijaan että verovarat ja yrittäjien kehityspanokset menevät pelkkään patenttihallintaan, oikeudenkäynteihin ja jo-keksityn-kiertämiseen, me tuemme tiedon julkaisemista ja jakamista.
Yksinomaan patenttijärjestelmän purkaminen edistää vain niitä joilla on eniten resursseja ”reverse-engineerata” ja kopioida.