Re: Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2011 Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä Re: Keskustelua puolueohjelman muutosesityksestä

Julkaisija Vastaukset
Pekka Mustonen # Posted on 8.11.2011 at 16.04
Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

Patenteista ja pakkoruotsista on kokonaisuudessaan luovuttava. Ensin patentit; niiden olemassaolo estää aina vapaata kilpailua, kun joku voi väittää jo keksineensä asian ja estää näin toista tahoa kehittämästä ja hyödyntämästä sitä. Räikein vääryys tietenkin on lääkepatentit, en ala arvioimaan kuinka monta ihmishenkeä ne ovat maksaneet, mutta Suomen väkiluku on pieni numero.

Pakkoruotsista sitten; kaksikielisyys on rikkaus maallemme, mutta se ei missään tapauksessa saa tarkoittaa sitä, että kaikkien olisi osattava molemmat kielet. Pakkoruotsista (tai suomesta) on kova rasite ihmiselle, koska meidän aivomme vaan eivät kykene vastaanottamaan rajatonta määrää kieliä. Toiset pystyvät enemmän, toiset vähemmän. Itselläni pakkoruotsi johti siihen, ettei kapasiteetti päässäni kertakaikkiaan riittänyt enää minkään ylimääräisen kielen oppimiseen. Ilman pakkoruotsia olisin voinut oppia sen sijaan jonkun minulle hyödyllisemmän kielen. Tämä asia rasittaa suomalaisten kilpailukykyä maailmalla. Kun muut länsimaiset usein osaavat oman kielensä lisäksi kaksi vierasta ja heille hyödyllistä kieltä osaavat suomalaiset vain englantia ja sitten tuota ruotsia. Tässä häviämme siis jatkuvasti esimerkiksi ruotsalaisille.