Re: Ksml: "Laiton nettilataaminen ylittämässä dvd-myynnin"

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ksml: "Laiton nettilataaminen ylittämässä dvd-myynnin" Re: Ksml: "Laiton nettilataaminen ylittämässä dvd-myynnin"

Julkaisija Vastaukset
Maktah # Posted on 14.11.2008 at 12.47
Profiilikuva käyttäjästä Maktah

Mistähän tuo päälimmäinen syy on otettu? Onko se vain myyjältä kysytty, vai onko asia tutkittu oikeasti?
Eihän laiton lataaminen ole pois myynnistä – tunnen hyvinkin monta ihmistä, jotka lataavat paljon leffoja, mutta myös ostavat niitä kottikärrykaupalla. 10-12 miljoonaa laitonta latausta ei tarkoita suoraa miinusta myynnistä.

Ja onkohan tuossa otettu huomioon teräväpiirtoformaatin osuus myynnissä? Mulla ainakin loppui DVD-leffojen osto kuin seinään, kun bluray-soitin ilmestyi pöydälle.

Videodivarin pyörittäjän heikko myynti johtunee siitä, että kilpailu on vain niin kovaa. Täälläkin paikallinen videoliike lopetti, kun viereen aukesi Citymarket. Mutta piratismista hän ei puhunut mitään. Sitäpaitsi, nykyään kun leffakaupat kilpailevat samalla tasolla ulkomaisten verkkokauppojen kanssa. Monet niistä toimittavat leffat ilman postikuluja Eurooppaan, halvemmalla kuin leffan saa mistään kotimaasta.
Niitä ei kotimaisissa myyntiluvuissa tietenkään näy. Minunkin sadoista leffoista varmaan 75% on ulkomailta tilattuja.

Yhdeksäsluokkalaisten rikoksista on nyt turha edes puhua. Niillähän ei olisi muutenkaan rahaa ostaa sitä fyysistä tuotetta. Muistan itsekin yläasteajan, ennen internetin kulta-aikaa. Cd-levyjä oli kourallinen, nekin kaikki lahjaksi saatuja.

Edit:
Ylen uutinen DVD-elokuvien myynti kasvanut. Määrällisesti myynti on noussut, mutta euroissa laskenut, koska filmien hinnat ovat tulleet alaspäin.
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id107517.html
Että se siitä antipiratismi-uutisesta sitten.