Re: Kuvataide ja piraattipuolue

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuvataide ja piraattipuolue Re: Kuvataide ja piraattipuolue

Julkaisija Vastaukset
Bercon # Posted on 27.8.2008 at 19.50
Profiilikuva käyttäjästä Bercon

ymmärrän kyllä kantasi erittäin hyvin ja se on juuri sellaisen henkilön kanta joka KUVITTELEE että kulttuuri on yhteistä

Eikös kulttuuri sitten ole yhteistä? Kuuluuko se ainoastaan kuvataitelijoille? Taitelioille yleensä? Pienelle eliitille?

et varmasti maksa freelancerin työstä ansaitsemallasi työllä yhteiskunnalle takaisin yliopisto opiskelujesi kustannuksia..se nyt on ihan faktaa..kuten en minäkään niitä maksa sillä tavalla takaisin.

Kuten sanoin en kesätöilläni todellakaan pystyisi kustantamaan yliopisto-opiskelujani taikka muitakaan yhteiskunnalle tuottamiani kuluja. Siksi näenkin velvollisuudekseni ainakin yrittää maksaa takaisin tuottamalla taidetta ja maksamalla veroja. Saako kuvataitelija surutta käyttää yhteiskuntaa hyväksi ja sen jälkeen pyllistää sen naamalle? Ei ainakaan minun mielestäni.

totta ON että osittain maksamme verojen muodossa velkaamme takaisin yhteiskunnalle…mutta valtio jää miinukselle jokatapauksessa

Jos valtio jää miinukselle niin mistäs ihmeestä ne rahat sitten nyhdetään? Minusta kuitenkin tuntuu että veronmaksajat ne kaikki viulut lopulta kuitenkin maksaa, ei mikään mystinen valtio pohjattomasta kukkarostaan. Suomella on toki valtionvelkaa joten miinuksella ollaan mutta sitä maksetaan hyvää vauhtia takaisin.

Tämä on kuitenkin turhaa.. sillä näistä puheista paistaa selvästi se ettei kommentoijilla ole mitään hajua varsinaisesta kulttuurityöstä ja sitä näköjään pidetään vielä yhteishyvänä, jota se ei suinkaan ole.

Mitäköhän nyt tarkoitat varsinaisella kulttuurityöllä? Eikö kaikki taide olekkaan oikeaa kulttuuria? Miksi se ei voisi olla yhteishyvää? Onko sen jumalan mahtikäskyllä pakko olla vain pienen ryhmän nauttima etuisuus? Mikseivät kaikki saisivat nauttia kulttuurista?

Tulevien epäselvyyksien välttämiseksi tässä on kotisivujeni osoite josta voit käydä katsomasta miellasia töherryksiä olen saanut aikaan http://www.niksula.cs.hut.fi/~jylilamm/gallery.shtml
Onko tämä nyt sitten oikeaa taidetta taikka kulttuuria, vai jotain sellaiseksi naamioituvaa?