Re: Kysymys puheenjohtajalle

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kysymys puheenjohtajalle Re: Kysymys puheenjohtajalle

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 27.2.2008 at 20.14
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Kyllä, jos tämä on edes mikään kyllä/ei-kysymys. Ei ketään mistään puolueesta savusteta ulos. Puolueen ja ehdokkaan välisistä erimielisyyksistä ei kannata tehdä suurta numeroa, vaan neuvotella rauhallisesti asiat selviksi. Politiikka on aina hyvin turhauttavaa: ei sen kansanedustajan ääni siellä eduskunnassa paljoa paina. Oli puoluekuri miten tiukka tahansa, aina voidaan myöntää poikkeuslupia ja sen sellaisia.

Mitä edes tarkoittaa haluaa vaikuttaa muihin asioihin? Aivan varmasti edustaja voi ainakin puhua yksityishenkilönä tai toimia muissa organisaatioissa muidenkin asioiden puolesta, vaikka ne eivät liity piraatteihin millään tavalla. Äänestyskäyttäytymisstrategia on kai vielä mietinnän alla, ja siihen ehdokkaan tulisi mielestäni sitoutua, poislukien jotkut poikkeusluvat.

Periaatteen tulisi olla se, että puolueen agenda on aina etusijalla. Tähän kuuluu myös se, että puolueohjelman edistämiseksi piraattikansanedustajan tulisi olla aina valmis neuvotteluihin muiden puolueiden kanssa. Ehdottomat kannat ja jatkuva omantunnon mukaan äänestäminen ovat tie tuhoon. Jopa vihreät ovat mukana ydinvoimamyönteisessä hallituksessa!

En ota nyt kantaa siihen, pitäisikö edustajan äänestää tyhjää, äänestää omien mielipiteiden mukaan, äänestää puoluelaisten mielipiteen mukaan vai miten.

Muokkaus: En tajunnutkaan että puhuit muusta kuin piraatteja koskettavista asioista. Mehän nimenomaan haluamme, että ainoa meitä yhdistävä tekijä on piraattiaate! Siis totta kai kyllä!