Re: Kysymys puheenjohtajalle

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kysymys puheenjohtajalle Re: Kysymys puheenjohtajalle

Julkaisija Vastaukset
kyuu # Posted on 27.2.2008 at 19.48
Profiilikuva käyttäjästä kyuu

Kyllä.

Tarkempi vastaus: on tärkeää korostaa hyvää poliittista tapaa, kuten tässä todettiinkin. Asiat pitää pystyä perustelemaan ja jos niitä ajaa vahvasti, niistä pitää puhua vahvalla asiantuntemuksella. Se edellyttää myös vasta-argumentteihin tutustumista kuten myös ilmapiirin haistelua. Jälkimmäisellä viittaan siihen, että tietyt ajatukset eivät vain uppoa esim. mediaan tai massoihin hyvin ja voivat aiheuttaa hallaa. Se ei tarkoita, etteikö niistä voisi tehdä ajamaansa asiaa, mutta vahvaa peiliin katsomista on harjoitettava.

Toisekseen, on mielestäni eduksi että vaalien alla ehdokkailla on kuitenkin isoimmalla näkyvillä Piraattipuolueen päätavoitteita – ainakin jollain sanamuodolla. En kuitenkaan osaa pidemmin miettimättä sanoa onko tuo vain kiva idea vai pitäisikö jotenkin pontevamminkin suositella. Nopea takapuolituntuma sanoisi, että tästä ei pidä tehdä suunnatonta ongelmaa.

Muoks: Lisäisin vielä, että tämä implikoi haasteita kaikille puolueen jäsenille. On hyväksyttävä se, että puoluetoveri on joistain asioista eri mieltä. On pystyttävä hyväksymään tämä erimielisyys ja osattava arvostaa sitä, että toisella on oma perusteltu mielipiteensä. Tämä ei ole lähelläkään mahdotonta, mutta se on jokaisen iskostettava takaraivoon.

Pidemmän päälle tämä kaikki voi olla myös rikkaus. Käännetään asia ylösalaisin ja lähdetään väitteestä piratismi on 15-20v nörttien uhmailua. SEURAA FIKTIIVISTÄ DRAMATISOINTIA: Entäs jos meillä onkin ehdokkaana myös 50v vegaani joka ei käytä tietokonetta, kymmeniä vuosia Gramexin/Teoston alla toiminut muusikko, örisevä panimoliittoa tukeva äijä(tm) ja vaikkapa usean eri uskontokunnan edustajia. Tällöin piraattiaate onkin yhtäkkiä paljon laajempi käsite ja kaupan päälle murtautuu irti rajoistaan.