Re: Kysymys

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 22.9.2011 at 2.27
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Puolueen puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksellä sen kokouksessa.

Quote:
6 § Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa puoluehallitus, johon kuuluvat valitut puheenjohtaja, 1–3 varapuheenjohtajaa ja 2–20 muuta varsinaista jäsentä sekä 0–10 varajäsentä.

Hallituksen puheenjohtajana, varapuheenjohtajana, hallituksen jäsenenä tai varajäsenenä voi toimia ainoastaan yhdistyksen äänioikeutettu jäsen.

Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai muu jäsen tai koko hallitus voidaan yhdistyksen kokouksessa vaihtaa tai hallitusta täydentää uusilla jäsenillä myös kesken toimikauden meneillään olevan toimikauden loppuajaksi.

Puoluehallitus on nyt toiminut puolitoista vuotta, ja uusi jäsenäänestys hallituksen valitsemiseksi järjestetään ensi kevätkokouksessa. Ennen kevätkokousta ilmaantuvat ohjeet hallituksen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi, jäseneksi tai varajäseneksi hakemiseen.

Puheenjohtajan pallille pääsemiseen vaaditaan sitä, että saa enemmistön äänioikeutetuista puolueen jäsenistä puolelleen. Puolueen säännöt eivät varsinaisesti aseta muita ehtoja kuin puolueen jäsenyyden, mutta käytännössä tietysti vaaditaan enemmän, jotta saa vakuutettua muut puoluelaiset omista kyvyistään. Sen lisäksi Palmulehto on tähän asti hoitanut hommansa hyvin, joten en usko, että häntä olisi kovin helppo syrjäyttää.

Mikäli Palmulehto päättää jostain syystä jättää tehtävänsä, valitaan tietysti uusi pj. Sen jälkeen vahvoilla puheenjohtajakisassa ovat todennäköisesti he, jotka ovat aiemmin toimineet aktiivisesti puolueen asioissa, ja joiden kyvyistä on jo puoluelaisten keskuudessa vahva ja hyvä käsitys.