Re: Lääkepatentit

Julkaisija Vastaukset
vmatikainen # Posted on 29.2.2008 at 19.16
Profiilikuva käyttäjästä vmatikainen

Mitä kuvailet on laaduntarkkailun ongelma, joka ei liity millään tavalla patenttiin. Tarkoitatko siis että kilpailun lisääminen vähentää laatua? Jälleen kerran kysymys on laadun tarkkailun puutteesta, mitä et ole millään tavalla pystynyt osoittamaan. Eurooppa on täynnä kopiolääkkeitä jo tällä hetkellä, joten luulisi tämän sinun maalaaman uhkakuvan olevan jo näkyvissä. Suosittelen esittämään jotain valideettiä näille väitöksille.

Mitä tarkoitat ettei ruotsalaisten esitys ei ajattele kokonaisvaltaisesti. Tuo kuulostaa poliitikkojen puheelta, jolla ei ole perusteluja. Esitä vastalause johonkin näkemykseen jota siinä on esitetty. Tai esitä ettei ongelmaa tällä hetkellä ole olemassa.

Mitä tarkoitat sillä että halpisfirmat ovat jakaneet markkinat? Mitkä firmat ja missä tilanteessa ovat jakaneet markkinat? Kuinka rinnastat lääkkeiden laadunvalvonnan tietotekniikan laadunvalvontaan. Esität näiden tueksi pari ei-lääke-ainetta-kiinasta, kuinka ne perustelevat maalaamiasi uhkakuvia? Jatka toki.

Esitä esimerkkisi kuinka valtioiden lääkeostoksissa vapailta markkinoilta on huono maide joka on sanomasi mukaan vankka, eli sen todistamisessa ei ole ongelmaa? Tälläkin hetkellä valtio kustantaa halvimpia kopiolääkkeitä niitä tarvitsevilla ilman ongelmia. Mutta missä ovat lääkkeisiin sairastuneet?

Esität itseäsi asiantuntijana, jolla on ystäviä lääketeollisuudessa töissä, joten ei luulisi olevan vaikea esittää jotain muutakin kuin irtonaisia väitöksiä ja pohjattomia argumentteja näiden tueksi. Sitä odottaen.