Re: Markkinatalous

Julkaisija Vastaukset
cawa # Posted on 5.3.2008 at 16.26
Profiilikuva käyttäjästä cawa

Ylös vai alas, oikealle vai vasemmalle

Koska meillä ei kenelläkään ole esittää mitäään virallista ja lopullista selkeää vastausta kyseisiin asioihin tässä vaiheessa, niin keskitymme tällä foorumilla erityisesti esittettyjen kysymysten vastauksien etsimiseen. Ja mitä enemmän saamme asiallista kritiikkiä, sen helpompi meidan kaikkien on muodostaa kokonaiskuva asiasta.

Itse henkilökohtaisesti käytän jossakinmäärin seuraavanlaista ajatuslogikkaa miettiessäni vastausta, esimerkiksi aikaisenpaan kommentiin kysymyksestä suhteesta markkinatalouteen:

1. Jos on eetisesti väärin että joku ihminen joutuu elämässään vaikkapa taloudelliseen alakynteen ( eli lähes elinikäiseen velkavankeuteen ) menettäen esimerkiksi osan YK:n ihmisoikeusjulistuksessa määritellyistä jokaisen ihmisen perusoikeuksista.

Plus +

2. Ja jos saman filosofian pohjalta on väärin, esimerkiksi ihmiseltä jolla on taloudellisesti asiat hyvässä kunnossa, ottaa vastoin hänen tahtoaan pois, niin,

Yhtä kuin =

3. Lähes ainoaksi loogikseksi vaihtoehdoksi, tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti korjata alakynnessä olevan asemaa, jää seuraava:

Molenpien asemaa on erilaisin toimenpitein samanaikaisesti parannettava.

Toki edellämainittu on vain esimerkki asiasta, joka on todellisuudessa paljon mutkikkaampi juttu. Mutta tarkoitukseni olikin esille tuoda lähinnä eräs esimerkki kayttämistäni ongelmanratkaisuun pyrkivistä malleista joilla etsin itse vastauksia vaikkapa alkuperäisen kaltaisiin kysymyksiin.

Miettimisiin ja kiitos asiallisesta kritiikistä !