Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mikä korttien keräämisessä tahmaa? Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Julkaisija Vastaukset
sarjuva # Posted on 25.10.2008 at 20.17
Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

Ennen kuin alan vuodattamaan tuota mininovelliani (jonka julkaisen kahdessa osassa) kerron omat vaikeuteni keräämisessä:

    Jännittää (totta kai, niinhän kaikkia)
    Uskalluksen puutetta: ei oo tullut esim. mentyä niille massaluennoille keräämään mistä on ajatellut, salissa asti ollaan käyty jännittämässä tilannetta
    Ajankäytön suunnittelu on rapautunut viime aikoina ja se on näkynyt myös suunniteltujen yksinkeräystempausten toteutumattomuutena

Sitten jaaritteluihin;
[quote=Gagis]Hidasta tosiaan on ollut mutta tieto ylipäätään puolueen olemassaolosta on levinnyt yllättävän hitaasti.[/quote]
Sen lisäksi kommunikaation keskityttyä ircin puolelle (vinkkinä niille jotka eivät ole PP:n ircissä käyneet: se webIRC toimii mahtavasti jos on JRE asennettuna, ainakin pienen odottelun jälkeen) osa henkilöistä luulee toiminnan kuihtuneen kun foorumin käyttö on vähentynyt. Ja osa vaan jostain syystä on halunnut liittyä jäseneksi ilman minkän sortin tarvetta ajaa projektiamme eteenpäin (tai sitten kuvittelevat että jo pelkkä jäsenyys vaikuttaisi jotain).

Mutta luulen suurimpien ongelmien olevan tällä hetkellä ns. Kyllä ne muut sitten kerää munkin puolesta ja Miksei muualla Suomessa kerätä?.
Ensiksi mistä ongelmassa on mielestäni kysymys, sitten miksi katson että kyseessä on ongelma ja lopuksi mietteitä ongelman kanssa elämisestä/ratkaisusta.

Lähdetääs purkamaan ensin Kyllä ne muut sitten kerää munkin puolesta-ongelmaa. Eli toisin sanoen jäsenistössä on ihmisiä jotka kuvittelevat että eivät pysty keräämään x kappaletta (vaikka nyt tuo 5-6) korttia. Tästä lähdetään sitten helposti passivoitumaan ajattelemalla että ei niillä 1- 5 kortilla, mitä pystyisi allekirjoittamaan ja keräämään, ole merkitystä. Tällainen ajattelutapa on väärä (perustelut pian) ja siitä puuttuu täysin kollektiivinen ulottuvuus. Vähemmän ystävällisesti ilmaistuna: etsitään tekosyytä olla osallistumatta eivätkä kyseiset henkilöt oikeasti välitä Piraattipuolue ry:n tulevaisuudesta. Ongelma on myös omasta näkökulmasta todellinen: Varsinais-Suomessa olen noita kortteja postitellut halukkaille kerääjille ja aina oon postitellut/muuten toimittanut kymmenittäin (tosin olen tarjonnutkin mutten tuputtanut). Pienempiäkin määriä olen valmis postittamaan.

Mutta yksikin täytetty kortti auttaa. Epäilen että tällä hetkellä niitä puolueen jäseniä jotka eivät kerää kannattajakortteja on noin 50% jäsenistöstä, ehkä enemmänkin. Heidän aktivoitumisensa auttaisi huomattavasti monestakin näkökulmasta. Jos vaikkapa 10 % jäsenistöstä keräisi tuon 6 korttia, se tekisi suunnilleen 500 korttia eli 10 % tarvittavasta määrästä. Toisaalta jos nuo passiiviset 50% keräisivät keskimäärin 2 korttia, saataisiin 800 korttia, roima lisä. Mutta tässä on toinenkin ongelma, mikä liittyy siihen jos oletetaan että Kyllä ne muut sitten kerää munkin puolesta pitäisi paikkansa.

Tuntemattomilta kannattajakortin keräämisestä kadulta on tietoa sen verran, että keskivertoajan kerätylle kortille saadaan arvioitua. Kokeneilla kerääjillä 2-3 hengen ryhmissä (kokemukset Helsingistä, Tampereelta ja Turusta) on keräysvauhti 10 korttia per tunti. Toisin sanoen yksi kannattajakortti jonka jäsen täyttää itse/ kerää sukulaiseltaan/tuttavaltaan säästää vähintään 12 minuuttia katukeräämiseltä. 800 korttia: 160 tuntia säästyy ja puolueaktiivit voivat käyttää ajan esim. eu-vaalien suunnitteluun. Se että aktiivit keräävät kannattajakortteja kadulla on poissa myös medianäkyvyydestä, paikallistoiminnan järjestämisestä (no, jäseniä voi kannattajia kerätessä myös koettaa hankkia) ja monesta muusta asiasta.

Miten sitten tämä ongelma voitetaan? Yksi keskeinen asia olisi saada vielä passiivisille jäsenille selväksi että heidän vähäiselläkin toiminnalla on merkitystä ja tietoiseksi tästä huutavasta avun tarpeesta jota tarvitaan puoluerekisteriin pääsyyn. Pientä tunteen paloakin voisi valaa sydämiin jos jostain joku propagandisti löytyy: tässä vaiheessa tarvitaan palavaa sydäntä kylmää päätä enemmän.

Entä mitä jos tilanne ei tästä muutu? Pahimmassa tapauksessa puolue jää rekisteröimättä puoluerekisteriin ennen eu-vaalien ehdokasasettelua. Jos kaikki loput kortit (3600 kpl) joudutaan keräämään kaduilta kahden hengen ryhmissä olisi puolueaktiivien uhrattava 720 tuntia eli 12 täyttä vuorokautta korttien katukeräämiseen. Tämä onnistuu mielestäni vain jos saadaan uusia innokkaita jäseniä, nykyaktiivit polttavat itsensä loppuun muuten. (Mutta joo, tämä on se pahin mahdollinen skenaario)

Tosta toisesta ongelmasta jatkan seuraavassa viestissäni.