Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mikä korttien keräämisessä tahmaa? Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 26.10.2008 at 21.23
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Ehdottasin, että lähettäisitte kaikkille puoluerekisterissä oleville sähköpostiviestin, jossa pyydettäisiin auttamaan puoluetta keräämällä kannattajakortteja. Samassa viestissä kerrotaisiin, miten kannattajakortteja saisi.

Mikäli nyt oikein muistan niin ainakin kaikille tälle foorumille rekisteröityneille on lähtenyt asiasta viesti, ja lisäksi kaikille puolueen jäsenille lähteneessä kokouskutsussa kannustettiin keräämään. Näyttää siltä että on tarvetta pistää vielä uudestaan sähköpostia kaikille jäsenille.

Jäsenille soittaminen/tekstaaminen on sinänsä mielenkiintoinen idea, joskin maksaa jonkunverran. En kuitenkaan haluaisi luoda spämmäys-ilmapiiriä. Varsinkin soittamisen moni voi kokea häiritsevänä. Meillä ei myöskään ole läheskään kaikkien jäsenten puhelinnumeroja, kun sitä ei ole mikään pakko antaa.

Pannaanpa pari sanaa katukeräämisestä. Kuten Sarjuva totesikin, muutamalla ihmisellä 10 allekirjoitusta per tunti on tahti kadulla kerätessä. Hidasta ja raskasta puuhaa siis, ja vaatii toki hieman pokkaa. Ei kuitenkaan niin paljon, etteikö se melkein kaikilta luonnistuisi. Ei kannata jokaista vastaantulijaa pysäyttää vaan lähestyä niitä ihmisiä, jotka näyttävät vastaanottavaisilta (nuoria, fiksun oloisia). Helpoin lienee juuri lähestyä omaa ikäryhmää edustavia, mikä riittääkin jo pitkälle.

Toinen asia on sitten se, että koko kadulla keräämistä ei edes tarvittaisi, jos tosiaan jokainen reilusta 800 jäsenestämme vaivautuisi keräämään sen muutaman kortin. Tätä ei voi liikaa korostaa. Kertokaa kaikille tutuille pp:n jäsenille että jos yleensä mitään aikoo lähitulevaisuudessa pp:n hyväksi tehdä niin tämä olisi nyt se juttu. Keräysvauhtihan on ollut itse asiassa varsin hyvä. Noin 1500 korttia reilussa 1½ kuukaudessa on hyvä saavutus. Tai olisi, jos meillä olisi aikaa kerätä kortteja vaikkapa vuosi. Nyt on kuitenkin niin, että oikeusministeriön byrokratiassa voi taas kestää ties kuinka kauan ja eurovaalien ehdokasasettelu pitää ehtiä tehdä ajoissa. Emme pysty tekemään vaalityötä jos joudumme viime tinkaan odottelemaan, pääsemmekö ajoissa puoluerekisteriin. Tästä syystä tilanne alkaa paheta eksponentiaalisesti, jos korttien keräys venyy yli vuodenvaihteen. Kortteja puuttuu vielä se 3500, mikä tarkoittaa, että nyt pitää oikeasti tehdä töitä, jotta tavoitte saavutetaan. Eurovaalien missaaminen olisi katastrofi.

Tarkoitus ei ole luoda paniikkimielialaa. Meidän on täysin mahdollista kerätä kortit ajoissa. Se ei kuitenkaan onnistu ilman jäsenistön aktivoitumista. Korttienkeräysvauhdin täytyy nyt kiihtyä.