Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mikä korttien keräämisessä tahmaa? Re: Mikä korttien keräämisessä tahmaa?

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 26.10.2008 at 22.09
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Pannaanpa vielä toinen viesti Sarjuvan esille nostamasta kysymyksestä, kun luullakseni olen yksi hänen tarkoittamistaan henkilöistä.

Muistelen siis itse näitä huuteluja harrastaneeni, mutta en suinkaan siksi että olisin pettynyt keräystahtiin sinänsä (kuten aiemmassa viestissä sanoin, 1500 puolessatoista kuukaudessa on hyvin). Meillä vain nyt alkaa olla ihan oikeasti kova kiire että varmasti ehditään riittävän ajoissa eurovaaleihin puolueena. Keräämiseen en ole muuten väsynyt, mutta on turhauttavaa aina odotella jotakin rekisteröimistä, varsinkin kun ei yhtään pysty ennustamaan kauanko viranomaiset tätäkin rekisteröintiä pyörittelevät.

Sarjuvalla ei varmasti ole kerättyjen korttien määrässä mitään hävettävää. Varmasti kaikki mielellään pitävät sinut Varsinais-Suomen vastaavana. Kadulla keräämiseen ynnä muuhun sellaiseen ei loppujen lopuksi montaa ihmistä tarvitse. Yhden käden sormilla laskettavissa oleva määrä aktiiveja riittää. Jyväskylässäkin on peräti neljä tyyppiä, mikä on minusta varisn hyvä tilanne, mutta tietysti luo myös tiettyjä odotuksia siihen suuntaan.

Halutaanko syyllistää? Ei. Asiat riitelee, ei ihmiset. Halutaanko siirtää vastuuta? Kyllä. Tämä homma ei toimi keskusjohtoisesti, eikä korttikeräys pyöri pelkän pääkaupunkiseudun aktiivisuudella, vaan eri paikkakunnilla pitää kaivaa jostain kiven alta kaikki mahdolliset korit täytetyiksi. Se vaatii sitä, että tämänhetkistä suurempi porukka käyttää siihen vapaa-aikaansa. Keräystahdin on kuitenkin jollain keinolla pakko nopeutua. En halua ajatella miten käy, jos ei nopeudu.

Varmasti ihmiset yleensä tulevat arvostelleeksi toisiaan liikaa ja kehuneeksi liian vähän. Pahoittelut, jos tällainen fiilis on tullut. Tarkoitus ei ole ollut arvostella ketään henkilöitä. Tosiasia on, että KAIKKIEN pitää kerätä enemmän, myös pääkaupunkiseudulla. Pointti siitä, että tiedustelut pitäisi tehdä tietyssä asiayhteydessä, oli hyvä. Täytyy ruveta suunnittelemaan aktiivista keräystä eri paikallisporukoiden yhteistyönä, siten että henkinen tuki eri puolille olisi parempi.

Jos sinne päin kirpaisi mainitsemasi huutelu, niin tänne päin kirpaisee vihjaukset, että täällä olisi jokin suhtautumisongelma muuhun Suomeen. Ei tähän nyt voi muuta sanoa kuin että ei ole.

Lopuksi vielä pieni juttu. En ole nyt varma tulkitsinko oikein, mutta ilmeisesti keräysykkösen saavutusten esiin nostamisella tarkoitit sitä, että esim. eräiden hallituslaisten keräyssaavutukset eivät olisi kovin vakuuttavia. Tässä täytyy kuitenkin huomata se, että korttitilanne-sivulle ei ole ainakaan täällä päässä ollut vähään aikaan tapana merkata yhdessä kerättyjä kortteja kenellekään yksittäiselle ihmiselle. Eli kun nyt Alternative Partyiltä tuli 131 korttia, siitä määrästä ei henkilökohtaisesti kukaan kostunut siihen wikissä olevaan taulukkoon.

Jossakin viestissä puhuttiin foorumin aktivoimisesta. Yritetään. On mietitty myös mikroblogausta ja vaikka sun mitä. Tämä ketju olkoon hyvä aloitus lisääntyvälle foorumiaktiivisuudelle. :)