Re: Mistä meitä kritisoidaan?

Julkaisija Vastaukset
Kaj Sotala # Posted on 29.2.2008 at 15.26
Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala

[quote=Enk]Yksi suurimpia haasteita on pystyä osoittamaan ihmisille miten markkinatalous toimisi ilman tekijänoikeuksia ja patentteja, tai jos niitä rajoitettaisiin huomattavasti. Yleensä kun tästä aletaan keskustelemaan, tulee vastapuolelta ennen pitkää kysymys miten? ja tässä vaiheessa jos sanoo vain, että liiketoimintamallit vain odottavat löytäjäänsä, mutta ei pysty esittämään edes yhtä geneeristä mallia (kapea-alaista mallia ei voida käyttää esimerkkinä, koska sitä ei voi yleistää), katsoo vastapuoli yleensä voittaneensa ja TO-teollisuus kumppaneineen hieroo tyytyväisenä käsiään.[/quote]

Aloin vähän kirjoittamaan mm. tuota käsittelevää vastausta omassa ketjussaan, siitä voi haluttaessa leikata sen alun yleisemmän eettisen pohdiskelun pois ja jättää pelkän listan esimerkkejä. Lisäesimerkkejähän löytyy: voisi noiden lisäksi listata muidenkin yhtyeiden (ja kirjailijoiden) kuin Radioheadin kokeilut vapaan jakelun parissa, Star Wreckin, sponsorituloilla pyörivät ilmaispalvelut, ja mitä kaikkia noita nyt edes on.

FAQ-osiossa voisi varmaan käsitellä noita lyhyesti ja sitten tehdä kotisivuille ihan oman erillisen taloudellisia menestystarinoita ilmaisjakelusta-osion – luulen että se paisuisi varsin nopeasti varsin laajaksi. :)