Re: Mistä meitä kritisoidaan?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 26.2.2008 at 9.26
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Viimistä kappaletta (Aatteelliset ja arvoihin vetoavat kulttuuri…) en ihan tuossa muodossaan allekirjoita. Se saa asian kuulostamaan turhan epätoivoiselta teoksien tekijöiden korvissa. Kannattaa myös muistaa se, että YouTube -kulttuuri ei suinkaan ole ainoata ilmaista netissä. Ei pidä myöskään unohtaa, että jopa YouTube -kulttuurin taso nousisi kyllä selkeästi, mikäli ei olisi näitä rajoitteita kaiken julkaisemiseen. Lisäksi kannattaa muistaa, mitä mahdollisuuksia vapaa yksityinen levitys toisi kirjastoille.

Esimerkiksi materiaalin uusiokäytön mahdollisuus leikkaa suuresti kustannuksia. Tämä esimerkiksi peleissä, joissa vaikka toisen tekemiä modeleita voisi lätkiä muihin peleihin esimerkiksi järkevän aikarajan jälkeen. Lisäksi mikäli tienausmahdollisuudet eivät olisi niin hyvät kuin nykyään esimerkiksi elokuvateollisuudessa, niin tuskin itse teollisuus katoaisi minnekään. Se yrittäisi sopeutua, mikä taas tarkoittaisi esimerkiksi vain huippukalliiden näyttelijöiden karttamista ja enemmän tekemistä tietokoneilla. Eli siis säästöjen hakemista. Nykyään leffojen tekemiseen, eli 1,5 tunnin videoon käytetään niin älyttömiä summia rahaa, ettei pysty kyllä täysjärkinen käsittämään. Sen voi laskea ihan helposti tuhansissa euroissa per sekunti. Sitten itketään, kun miljardi ihmistä ei katso leffaa hintaan 20e.

Star Wreck: In the Pirkinning on hyvä esimerkki ( http://www.starwreck.com/introduction.php ). Käytännössä nollabudjetilla väsätty leffa, joka on tasoltaan jo kohtalainen (jo vanha muutenkin). Kyllä tuostakin leffasta jo sadalla tuhannella eurolla saisi ihan nykyaikaista tasoa. Ei tarvita sitä sataa miljoonaa euroa. Kyllähän sitä tietysti tulevaisuudessakin voi tehdä mitä tahansa roskaa kuinka suurilla kustannuksilla tahansa, jos tahtoo riskiä ottaa.