Re: Mistä meitä kritisoidaan? FAQ epäilijöille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mistä meitä kritisoidaan? FAQ epäilijöille Re: Mistä meitä kritisoidaan? FAQ epäilijöille

Julkaisija Vastaukset
Juha Oksanen # Posted on 28.4.2008 at 15.49
Profiilikuva käyttäjästä Juha Oksanen

[quote=Henu]Minun mielestäni meidän ei missään nimessä pidä toimia nykyisten oikeiden puolueiden tavoin. Parasta on nimenomaan tehdä yhtä asiaa ja tehdä se kunnolla eikä säheltää kaikkea muuta.[/quote]

Puolueiden toimintaa seuratessa näkee turhan usein toiminnan hajauttamisesta seuraavan enemmän ongelmia kuin hyötyä. Ulkoisesti näyttää esim. kyllähän me niitä laste oikeuksii puolustetaa vaikka muksut kuitenkin hautautuvat toiminnan tuloksena syntyvästä ulosteesta. Asioihin suhtaudutaan aivan liian kevytkenkäisesti. Mm. kritiikistä ja riskianalyysistä on huutava pula. Laajentuvan puolueohjelman myötä näyttää myös vastuu katoavan.

Suuntaa-antavana esimerkkinä jotain tällaista nuoli-kaavio-hässäkkää voisi miettiä (jos kerrankin löytyisi käyttöä).
Ongelmat tärkeysjärjestykseen:
ongelmien tunnistus ja arviointi -> ratkaisujen etsintä ja vertailu -> toteutusten etsintä ja vertailu
-> toteutusprosessi ja valvonta -> palautteen kerääminen ja käsittely -> alkuun
Olisi jo aika vertailla tällaista tärkein askel kerrallaan -tyyliä, aika huonosti se joutuisi toimimaan jos häviäisi nykyisille vastineille. Toisaalta tällaisia malleja on varmasti tarjolla, mutta taas sitä vastuuta pitäisi löytää myös tuohon toiminnan valvontaan. Ministeri vankilaan virkavirheestä. -kurssi olisi hieno lisä opintoihin oikeustieteellisessä. ;)

Asiallinen kritiikki ja epäily ovat aliarvostettuja voimavaroja. Vaikkei monella olekkaan kovin asiallista meininkiä mukana niin kyllä ne siitä saattavat oppia jotain. Välillä on kyllä vaikea erottaa tahallaan trollailevaa tietämättömästä, mutta liian hätäinen ei pitäisi olla, erheellisesti potkitut saattavat helposti esim. yleistää banskut puolueeseen. Olisi välillä hyvä osoittaa kestävyyttä rasittavia peikkovieraita kohtaan. Trollailun sietäminen voi olla myös hyödyllistä.
Monilla on vahvasti pinttynyt arvomaailma sekä alhainen pelkokerroin. Tällaisessa tilassa olevan ihmisen olisi hyvä löytää jostain yleisesti hyväksytystä ja tavallisesta asiasta sen oma porttiteoria. Piraattipuolueeseen liittyvistä asioista saattaa olla vaikea aloittaa, mutta lämmittelyä ajattelun kehitystä varten tarjoaa esim.
http://www.sirlin.net/archive/thinking- … -your-cup/