Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja? Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 31.5.2008 at 2.54
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Erinomainen kirjoitus jälleen kerran. Olen kyllä edelleen huolissani siitä, että mutta perusoikeudet! ei välttämättä ole paras lyömäase, kun vastaväittelijä kysyy miten artisti X saa ruokaa pöytään uudessa mallissa. Tätä tosiaan kysyttiin cawalta Ajankohtaisessa kakkosessa ja vastaus jäi hitusen epämääräiseksi.

[quote=mrZombie]Kuten etenkin netinkäyttäjät ovat huomanneet, suomalaiset poliitikot ovat selkärangattomia limanuljaskoja, mitä tulee perusoikeuksien puolustamiseen. Piraattipuolueella on hyvä markkinarako iskeä tähän kohtaan tiukalla ja periksiantamattomalla retoriikalla. On pyrittävä luomaan imagoa puolueesta, jolla on ihan oikeasti arvot oman toiminnan taustalla, eivätkä sen poliittiset teesit ole pelkkää harmaata lässynlässyä, kuten muilla puolueilla.[/quote]
Puolueen vastaanotosta haluaisin vielä sanoa, että Piraattipuolue on toistaiseksi herättänyt varmasti enemmän vastustusta kuin myönteisiä reaktioita myös netissä – vastustajia ei vain näe niin helposti, koska keskimäärin he pitävät Internetiä vähemmän merkityksellisenä keskustelukanavana ja siten vähemmän merkityksellisenä perusoikeuksien kannalta. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että musiikki- ja elokuvadiggarit sekä ennen kaikkea tietokonepelaajat ovat piraattiliikettä vastaan ja pitävät sinä lähinnä horisontissa häämöttävänä katastrofina. He tietävät miten verkko toimii, mutta heidän mielestään joku Linux tai vainoharhainen pelko valvontayhteiskunnasta ei ole mikään syy olla säätämättä tiukempia lakeja. Ajatusmaailma on jotakuinkin pienikin kiusa vapaamatkustajalle on hyväksi kulttuurille.

On myös tiettyjä merkkejä siitä, että netin seuraava muotivirtaus on nauraa vainoharhaisuudelle, idealismille ja nettiälyköille. Tämä ihan mutuna. Kaikkea kannattaa tarkkailla, jotta korjausliikkeitä ehtii tehdä ajoissa.