Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja? Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 31.5.2008 at 10.39
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=olavi]Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että musiikki- ja elokuvadiggarit sekä ennen kaikkea tietokonepelaajat ovat piraattiliikettä vastaan ja pitävät sinä lähinnä horisontissa häämöttävänä katastrofina. He tietävät miten verkko toimii, mutta heidän mielestään joku Linux tai vainoharhainen pelko valvontayhteiskunnasta ei ole mikään syy olla säätämättä tiukempia lakeja.[/quote]

Ehkäpä minä olen sitten poikkeus tässä :D Ostan elokuvani ja musiikkini kaupasta, mutta myös olen PP:n toiminnassa mukana. Suurimpana syynä tähän käyttäytymiseen on ehkä se, että haluan pystyä pitämään hankkimaani tuotetta kädessä. Toisaalta fyysisen tuotteen käyttöä on vaikeampi rajoittaa. Rajoittamisella tarkoitan siis DRM palvelimen sulkemista, jolloin en enää pysty käyttämään levyäni. DRM mahdollistaa tämän esimerkiksi sähköisesti ostettujen elokuvien ja musiikin kohdalla.

Toki netistä saisi elokuvat DivX:nä ja mp3:sina. Näiden laatu ei minulle kuitenkaan riitä, toki voisin hankkia elokuvat DVD rippeinä ja musiikin flac-tiedostoina. Näiden laatuhan on alkuperäisellä tasolla. Silti haluan ostaa tuotteen kaupoista, miksi? Koska edelleenkin haluan pitää tuotteet hyllyssäni. Toisaalta haluan tukea hyvien teoksien tekijöitä, joskin samalla tuen sitä vähemmän ihailtavaa tekijääkin, eli jälleenmyyjiä ja levy-yhtiöitä. Tämän takia ostankin elokuvani ja musiikkini vasta sitten kun suurin ilma hinnoista on hävinnyt. Käytännössä tämä tarkoittaa elokuvien kohdalla noin 12e hintaa ja musiikissa noin 10e hintaa.

Toki olen varuillani siitä mitä puoluessa tehdään. Olen sitä mieltä että tekijöiden tulee saada korvaus tekeleestään, enemmän kuin tällähetkellä. Kustannusketjusta olisi hyvä poistaa ainakin nykymuodossaan olevat gramex/teosto ja levy-yhtiöt.