Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja? Re: Mitä jos uudet liiketoimintamallit eivät auta – tukikeinoja?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 1.6.2008 at 13.12
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Totta tuokin, mutta tässä oli kyse ajatusleikistä, joka on sinänsä ihan mahdollinen: ei meillä nyt täyttä varmuutta asiasta ole, enkä pidä arvaamisesta. Mahdollinen tulonsiirto artisteilta kansalle tuntuu hieman epämiellyttävältä ajatukselta, vaikka yhteiskunnan kannalta se olisikin hyväksi. (Relativismia, myönnän.)

Tässähän kuitenkin tuli esiin paljon perusteluita, ja olisi kiva saada loppuun asti ajateltu vastaus Kysymyksiä-sivulle. Itse en oikein vielä osaa kiteyttää kaikille piraateille sopivaa kantaa asiaan, mutta tässä tulee sentään muutama pointti:

    [li]asiaa täytyy puntaroida laajemmalti kuin vain artistien näkökulmasta, hieman kuin kirjastot ja tekijänoikeuden suojan raukeaminen[/*:m]
    [li]kaikki käyttävät vertaisverkkoja jo nyt – ei näy mitään merkkejä siitä, etteivätkö artistit tulisi toimeen[/*:m]
    [li]vaikka edellisistä olisi eri mieltä, niin vertaisverkkoja ei voi estää sulkematta Internetiä tai turvautumatta totalitarismiin[/*:m]

Olen kyllä itse sitä mieltä, että yhteiskunnan kannattaisi tukea suomalaisia artisteja: esimerkiksi englanniksi laulaminen kun ei ainakaan tule vähenemään Internetin myötä. Tukea ei vain saa pitää korvauksena – sehän olisi selkeästi ideologiaamme vastaan.