Re: Mites Piraattipuolueella menee?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mites Piraattipuolueella menee? Re: Mites Piraattipuolueella menee?

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 5.10.2008 at 7.11
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Quote:
Kumpikaan asioista ei ole noin yksiselitteinen edes pelkästään ekologiselta kannalta katsottuna. Esimerkiksi paperikassin kokonaiskuormitus luonnolle on todettu joissain tutkimuksissa huomattavasti suuremmaksi kuin muovikassin. (Juu, tiedän, kangaskassi on ainoa oikea…) Kieltämisen sijaan pitäisin mm. kertakäyttöisten pullojen ja tölkkien kohdalla käytettyä haittaveroa parempana ratkaisuna tämänkaltaisiin ongelmiin markkinoilla.

Totta, tosin ensin pitää määritellä kokonaiskuormitus. Tällä hetkellähän ilmastonmuutos on tosi in, ja kaikki määritettään ilmastokuorman mukaan (niin ainakin oletan olevan näissä tutkimuksissa). Oikeasti meillä on 2000-luvulla esillä ainakin kolme suurta eko-ongelmaa, joihin pitäisi löytää vastaus: Ilmastonmuutos, resurssien loppuminen ja jätteet. Vaikka Paperisakki/biosakki olisi elinkaarianalyysissa muovikassia huonompi ilmastonmuutosta vastaan, olisi se kuitenkin selkeästi parempi kahdessa muussa kohdassa, eli puu on uusiutuvaa matskua ja biohajoavaa (sama pätee biosäkeille).

Ja mikä tulee metodiin millä näitä tulisi promottaa, niin kyllähän joku haittavero on paljon helpommin lähestyttävä asia kuin täydellinen kielto. Muovipusseille 10 centin haittavero ja hehkulampuille 1 euron haittavero. Rahat sitten lyhentömättömänä vaikka tutkimukseen.